SEIZOEN 2018-2019

Seizoen 2018-2019

Van de voorzitter

Beste Biljartvrienden,
Het wedstrijdseizoen zit er weer op. De winnaars zijn bekend, allen gefeliciteerd. Tellers en schrijver dank voor jullie inzet, zonder jullie wordt het moeilijk om alles te organiseren.
Even kort terug kijken naar de afgelopen periode.
Gelukkig is ons tot nu toe veel leed bespaard gebleven, ik wil hierbij het overlijden van Daan Braam niet onvermeld laten en Jaap van Hee. Jaap is de afgelopen week overleden en vrijdag 26 april hebben wij afscheid genomen. Verder zijn een aantal van onze leden getroffen door een korte of langere periode van ziek zijn. Helaas hebben we in de afgelopen periode ook afscheid moeten nemen van een aantal leden omdat het niet meer ging i.v.m. gezondheid of ouderdom. Dank voor jullie medeleven. Ook dank voor jullie medeleven aan de leden die het in de privé sfeer moeilijk hebben.
Hieruit blijkt dat de sociale contacten voor ons dagelijks leven ook belangrijk zijn, gezellig een partijtje biljarten, nieuwtjes uitwisselen en het voetballen doornemen met grote tegenstellingen, de een is voor PSV, Feyenoord, Vitesse, Heerenveen of Ajax, vul maar in. De discussies over scheidsrechters en grensrechters en vooral de VAR kunnen soms hoog oplopen maar aan het eind gaat iedereen weer naar huis en wenst elkaar een fijne avond of weekend of tot morgen.
Dan ons 30 jarig bestaan, we kunnen er kort over zijn en terug kijken op een geslaagde bijeenkomst.
Ledenaantal:
Gelukkig heeft het redactionele stuk in de Flevopost gezorgd voor aanwas van nieuwe leden. Ook in de afgelopen maanden kwamen er nog steeds nieuwe belangstellenden bij. We zijn als club weer lekker gegroeid en zitten nu 73 leden.
Biljartlessen:
De heren Riemens en Smit hebben de lessen verzorgd. De deelnemers zijn zeer tevreden en hebben dit ook door middel van een waardering kenbaar gemaakt bij de instructeurs.
Hebben we nog plannen voor de komende periode, ja: We willen graag de biljartzaal nog een sausbeurt geven maar moeten even de verbouwing afwachten zodat we alles in een keer kunnen afwerken. Als het zover is zullen wij hiervoor een beroep doen op de daarvoor gevraagde leden. Verder zijn we bezig met het voorbereiden van een biljartclinic. Indien hier meer over bekend is zullen wij u dit via de web-site laten weten.
De zomer is in aantocht, een aantal van u zal op vakantie gaan, naar de caravan of met de caravan op stap. Ook zullen er zijn die een mooie busreis maken of leden die gewoon thuisblijven om wat voor redenen dan ook. Zoals u heeft kunnen lezen op de web-site is de secretaris alweer bezig met het nieuwe seizoen. Lees deze informatie even goed door en reageer als het nodig is. Het bestuur gaat ook op vakantiereces. Half augustus pakken wij de draad weer op of het moet nodig zijn dat wij voor die tijd bij elkaar moeten komen.
Ik wens u allen, namens het Bestuur, een goede zomer. De biljartzaal blijft open, dus het spelletje kan gewoon doorgaan. Wie weet komen we elkaar tegen in de biljartzaal of anders misschien in het dorp of bij een andere gelegenheid.
p.s. Willen jullie zoveel als mogelijk de tafels 2 en 3 gebruiken. Morgen komt op tafel 1 een nieuw laken en daar willen wij als het kan het volgend seizoen ook mee uitzingen.

Ton Dillerop

 Bandstoten en Driebanden
Donderdag 25 april een mooie zonnige dag en toch nog ongeveer 25 leden in de zaal om de finales van Bandstoten en Driebanden te bekijken. en het moet gezegd worden er waren juweeltje van partijen bij en een ieder ging dan ook met een goed gevoel het zomer reces in. 
Alle kandidaten voor de eindoverwinningen van zowel het bandstoten als driebanden zaten qua moyenne dicht bij elkaar. De halve finales Bandstoten leverde dermate goede partijen op waardoor ze met iets meer dan 20 beurten klaar waren.Leen Vogelaar won van Hans de Haas en Henk van de Kleut troefde Henny Karman af. Daarna volgde de finale Driebanden tussen Hans de Haas en Rein Markhorst. De eerste 7 beurten vergeten we maar even, want toen was het nog maar 0 tegen 1. Maar daarna begonnen de heren op gang te komen. Uiteindelijk ging Hans met de eer strijken en daar kon Rein goed mee leven, want Hans maakte een paar zeer mooie caramboles.

De wedstrijd om plaats 3 en 4 bij het Bandstoten ging tussen Hans de Haas (wat had hij het druk) en Henny Karman. De eerste 10 beurten gingen ze gelijk op maar daarna wilde het bij Henny niet meer erg vlotten. Maar ook Hans had uiteindelijk 32 beurten nodig om als winnaar uit de bus te komen. De strijd om het goud en zilver tussen Henk van de Kleut en Leen Vogelaar was de moeite meer dan waard. Na 24 beurten mocht Henk zich winnaar noemen en kwam Leen er 4 te kort.

Finales Bandstoten en Driebanden 2019

Standen
Eindstand Driebanden Woensdag (24-04-2019)
Eindstand Bandstoten Woensdag (24-04-2019)
Eindstand Bandstoten Donderdag (18-04-2019)

Uitslagen
Uitslagen Bandstoten en Driebanden woensdag (24-04-2019)
Uitslagen Bandstoten en Driebanden donderdag (18-04-2019)
Uitgaven Bandstoten en Driebanden woensdag (17-04-2019)
Uitslagen Bandstoten donderdag (11-04-2019)
Uitslagen Bandstoten en Driebanden woensdag (10-04-2019)
Uitslagen Bandstoten donderdag (04-04-2019)
Uitslagen Bandstoten en Driebanden woensdag (03-04-2019)
Uitslagen Bandstoten donderdag (28-03-2019)
Uitslagen Bandstoten en Driebanden woensdag (27-03-2019)
Uitslagen Bandstoten donderdag (21-03-2019)

Libre 3e periode
Finale
Rein Markhorst kampioen Libre 2018-2019

Woensdag = finaledag van het kampioenschap Libre. We begonnen met de eerste 2 partijen als kruisfinale. Christ Mulders speelde tegen Hans van Zijp en ik weet niet of het aan de spanning lag maar Christ kwam niet in zijn spel. Hans daar en tegen maakte o.a. een serie van 10 en was in 21 beurten klaar. Christ had er toen 12 gescoord. Ad Kruis moest het gelijktijdig opnemen tegen Rein Markhorst en in deze partij kon je goed zien dat Rein bijna dagelijks aan het oefenen was geweest. Hij was bijna net zo Snel klaar als Hans. 2 Beurten meer en hij werd speler om de 1e en 2e plaats. Ad kwam er uiteindelijk 10 te kort.
De wedstrijd om de 3e en 4e plaats ging na een korte pauze (met versnapering) tussen Ad en Christ. Tot ongeveer beurt 15 ging het bijna gelijk op. Beide spelers hadden er toen 13. Daarna ging het bij Ad wat minder en daar maakte Christ gebruik van. Hij ging uiteindelijk met de 3e prijs strijken met dus op plaats 4 Ad.
De wedstrijd om plaats 1 en 2 mogen we best bestempelen als een leuke partij waar de nodige spanning in zat. Echter hier had Hans niet het geluk wat je soms ook een beetje moet hebben. Een balletje achterom werkt niet altijd mee en dan gaat Rein gestaag door. Na 25 beurten had hij zijn titel te pakken, want in de na beurt er nog 17 maken is ook voor Hans te veel van het goed.

1e plaats  Rein Markhorst
2e plaats  Hans van Zijp

3e plaats  Christ Mulders
4e plaats  Ad Kruis

Uitslagen finale libre woensdag 20 maart 2019

Halve finales
De eerste finalisten zijn bekend. Na een vlot verlopen middag konden Christ Mulders en Rein Markhorst de felicitaties in ontvangst nemen. Zij gaan beide door naar de kruisfinale op woensdag 20 maart.
Christ behaald 45 punten en was de duidelijke winnaar. Het werd nog spannend tussen Rein en Dirk Sijtsma. Dirk moest zijn meerdere erkennen in Rein voor wat betreft het %moy. Qua punten hadden zijn beiden 43 punten
Uitslagen halve finale woensdag 2018-2019
Halve Finale Libre Woensdag (13-03-2019)

Hij kwam, zag en overwon. Wie ? Ad Kruis vroeg ik bij de start van periode 3 of hij op de donderdag wilde spelen. Was geen probleem voor hem en het resultaat mag er zijn. Winnaar van de halve finale donderdag. Ging in de eerste drie wedstrijden Arend Schaapman telkens met de eer strijken. Uiteindelijk moest hij genoegen nemen met de derde plaats. Een gelijk aantal punten bij Hans van Zijp en Arend maar door een paar zeer goede partijen van Hans steeg zijn %moy. Met als resultaat dat hij uiteindelijk de tweede plaats behaalde en dus de finale.
Uitslagen halve finale donderdag 2018-2019
Halve Finale Libre Donderdag (14-03-2019)

Berekening gemiddelde voor 1e periode (01-09-2019) Website

Voor de halve finales van het Libre spelen we met het gemiddelde over het afgelopen seizoen. Omdat die voor de woensdag al bekend zijn staat hieronder het aantal waar jullie volgende seizoen (2019-2020) mee starten. en dus ook de halve finalisten.
P.s. er staan ook al namen op van nieuwe leden. Echter het is nog niet bekend of al of niet mee willen doen aan de competitie. In september komt de definitieve lijst.

Periode kampioenen
Groep A-D                      1e Christ Mulders         2e Dirk Sijstma
Groep B-C*                     1e Willem Kuijpers       2e Vinus Matthijsse
Groep E-H                      1e Ad Kruis                    2e Henk Dietz
Groep F-G**                   1e Cees Brands             2e Arend Schaapman
* Omdat Willem en Vinus al eerder een periode pakten gaat Roelof Pit naar de halve finale.
** Omdat Cees  eerder een plaatsing voor de halve finale had behaald gaat Arend Schaapman naar de halve finale

Eindstanden 3e periode Libre
Eindstand Libre 3e Periode poule A-D
Eindstand Libre 3e Periode poule B-C
Eindstand Libre 3e Periode Poule E-H
Eindstand Libre 3e Periode Poule F-G

Uitslagen week 10
Uitslagen Woensdag 6 maart 2019
Uitslagen Donderdag 7 maart 2019

Verslag week 10
Groep A-D: Christ liet deze week geen steken vallen en is de periode kampioen van deze groep geworden. Wart verder nog opviel in deze groep was de partij tussen Johan en Teus. Johan was uit in 19 dus een voortreffelijk prestatie, maar ook Teus liet zich zien. Hij kwam er maar 4 te kort en dus een mooi moyenne.
Groep B-C: Ook hier geen veranderingen aan de top, Willen en Vinus bleven boven aan staan. Echter doordat uw schrijver 10 punten behaalde moesten Geert en Huig geen punten morsen. Zij hadden elk 2 punten voorsprong. Maar ze kwamen niet verder dab 6 punten elk. Hiermee werd uw schrijver periode kampioen. dit omdat Willem en Vinus al een periode hadden gepakt.
Groep E-H: Ad voelt zich kennelijk goed thuis op de donderdagmiddag want wederom behaalde hij 10 punten. Ditmaal moest Cor zijn meerdere erkennen in Ad, die met de maximale score van 50 punten periodekampioen werd. Henk Dietz behaald ook 10 punten en bleef staan op de 2e plaats.
Groep F-G:Cees stond 1 puntje achter Aren en Yntze, maar deze mannen lieten elk 3 punten liggen waardoor Cees naar plaats 1 ging. Zijn 2e periode kampioenschap. Doordat Arend zijn % moyenne iets hoger stond dan Yntze gaat de eerste door naar de halve finale. Dot omdat Cees al eerder een plaats in de halve finale had behaald

Uitslagen week 9
Uitslagen Woensdag 27 februari 2019
Uitslagen Donderdag 28 februari 2019

Verslag week 9
Groep A-D: Wat was er aan de hand met Henny. Want vorig week nog fier op kop en vandaag een duikeling naar plaats 6. Christ was goed in vorm en verwees Henny na 17 beurten naar zijn huidige plaat 6. Christ heeft nu een riante voorsprong van 4 punten. Dirk even niet meegerekend, want die is al periode kampioen.
Groep B-C: Aan kop nog steeds Willem gevolgd door Vinus. Omdat deze heren beide al periode kampioen zijn komt het dus aan op de plaatsen daaronder. Geert en Huig hebben elk 33 punten en ondergetekende 31. Vandaag slechts  een magere 6 punten tegen Fokke. Volgende week maar afwachten hoe het dan verloopt.
Groep E-H: Ad morste geen punten en gaat nog steeds aan kop met het maximale aantal punten van 40.  Ook zij achtervolgers zijn grotendeels nog dezelfde. Cor maakt echter een sprong van plaats 6 naar 3. Gerard presteerde hetzelfde maar dan omgekeerd, hij duikelde van plaats 5 naar 8. Op naar volgende week.
Groep F-G: Hier maakt Roel een forse stap naar beneden. Hij ging van de koppositie naar plaats 5. En hij bleek stuivertje te hebben gewisseld met Arend, want die ging van 5 naar 1. Hoewel Arend een gelijk aantal heeft met Yntze staat hij toch op 1. Ook Cees heeft nog maar 1 puntje achterstand. Kortom spanning te over. Wij heeft volgende week het minste last van zijn zenuwen.

Uitslagen week 8
Uitslagen Woensdag 20 februari 2019
Uitslagen Donderdag 21 februari 2019
Verslag week 8
Groep A-D: Christ liet een paar punten liggen tegen Henk Zieleman en daar maakte Henny gebruik van. Hij staat nu aan kop en heeft 3 punten voorsprong. Henk Zieleman speelt weer goed na een wat teleurstellende 2e periode. Extra vermeld mag wel worden dat Hen Heida in 11 beurten uit was en bijna en gemiddelde van 3 haalde.
Groep B-C: Ook hier een partij die uit was in 11 beurten en daar was Vinus de “boosdoener”. Jan Riemens had hier het nakijken. Willem gaat aan kop met 28 punten en hij speelde vandaag weer een degelijke partij. hij moet Vinus echter wel in de gaten houden, want die heeft maar  1 puntje achterstand.
Groep E-H: nog steeds Ad aan kop, vandaag klopte hij Henk Dietz zijn directe achtervolger. Henk staat nu op 2 punten. Ane Speerstra was afwezig en als invaller speelde Henk Heida. en Hein ondervond wat Teus gisteren ondervond. Henk was nu in 16 beurten uit.
Groep F-G: Hier hebben Roel en Yntze een gelijk aantal punten, namelijk 27. Zij worden gevolg door Jan Vos en Cees met elk 1 puntje minder. Dan og Arend met 25, dus hier nog volop spanning en nog valt nog niet te zeggen over de uiteindelijke stand.

Uitslagen week 7
Uitslagen Woensdag 13 februari 2019
Uitslagen Donderdag 14 februari 2019
Verslag week 7
Groep A-D: Ondanks zijn nieuwe job van  wedstrijdleider (wat hem goed afgaat) staat Christ aan kop met maar liefst 20 punten. Henny Karman was afwezig maar zijn vervanger Jan Terpstra haalde maar even 9 punten bij elkaar. Daarna volgt een grote middenveld met Marten als kopman.
Groep B-C: In deze groep gaat Geert aan kop met 19 punten, gevolgd door Willem met 1 puntje minder. En daarna volgen maar liefst 3 spelers met 17 punten. dus in de groep kan het nog alle kanten op.
Groep E-H: Ad en Henk Dietz voeren de ranglijst aan met elk 20 punten. De tijdelijke overstap van Ad lijkt voor hem voordelig uit te pakken. Hij maakte in 17 beurten de partij uit tegen Gerard. Die speelde ook ge maar kon dit tempo niet bijbenen. Echter we zijn nog niet aan de finish en Gerrit de Vogel en Jan Vos volgen op korte afstand. En ook de spelers daaronder hebben nog genoeg kansen.
Groep F-G: Ook hier 2 koplopers en wel Tjeerd en Yntze met de maximale score. De beide heren worden gevolg door een grote groep spelers die allen nog wel een kans hebben. Gert van de Heuvel (vorig periode kampioen) leek een dijk van een partij te gaan spelen. Echter halverwege de partij keerde het tij maar in 27 beurten was hij toch aan de finish.

Uitslagen week 6
Uitslagen Woensdag 6 februari 2019
Uitslagen Donderdag 7 februari 2019
Verslag week 6
Groep A-D: Wat opviel in beide poules was dat er zeer wisselvallig werd gespeeld.
Mensen die in de vorige periode de sterren van hemel speelden, zakten nu door het ijs. Deze poule heeft zoals het nu lijkt enkel winnaars en verliezers. Daar mee wil ik zeggen dat er 5 spelers de maximale 10 punten behaalden en de verliezers vanaf 6 punten en lager scoorden. Dat was dus een hele toer om in te halen.
Groep B-C: Hier is wat gespreid over de gehele groep. Vinus en Geert staan aan kop met 10 punten en daarna komt een hele groep spelers die nog wel een kansje maken. 4 Spelers met 8 punten  en die daaronder zullen aan de bak moeten.
Groep E-H: een speler van de woensdag die op mijn verzoek speelt op de donderdag en gelijk maar aan kop gaat. Deze prestatie is van Ad, hij was in 16 beurten klaar met zijn tegenstander Henk van de Kleut. Ad staat niet alleen op 10 punten. Ook Henk Dietz, Anne Speerstra en Jan Vos hebben dit aantal. Ee andere nieuwkomer Gerard behaalde 9 punten.
Groep F-G: Hier gaan Tjeerd, Gerrit en Yntze aan kop met 10 punten. Yntze was afwezig wegens ziekte, maar uw schrijver viel in en deed zijn werk goed. Arend volgt op 1 puntje van de koplopers. 

Algemeen
Periode roosters woensdag
Periode roosters donderdag
Berekening gemiddelde voor 3e periode (website)

Kampioenen 2e Periode Libre

Groep A-C                  1e  Rein Markhorst                2e Fokke Sijtsma
Groep B-D                  1e Willem Kuijpers                2e Teus van Koten
Groep E-G                  1e Jan Vos                             2e Hans van Zijp
Groep F-H                  1e Gert van den Heuvel        2e Tjeerd Speerstra

Eindstanden
Eindstand Libre 2e Periode Poule A-C (30-01-2019)
Eindstand Libre 2e Periode Poule B-D (30-01-2019)
Eindstand Libre 2e Periode Poule E-G (31-01-2019)
Eindstand Libre 2e Periode Poule F-H (31-01-2019)

Uitslagen week 5
Uitslagen woensdag 30 januari 2019
Uitslagen donderdag 31 januari 2019

Verslag week 5
De winnaars zijn bekend
Groep A-C: Rein maakt geen fout en ook Fokke deed dat niet waardoor het verschil dus op 1 punt bleef staan. Henk van de Kleut werd netjes derde.
Groep B-D: Hier liep het geheel anders, want Niek had zijn dag niet en ging van de 1e plaats naar de derde. Willem Maakte daar gebruik door wel zijn punten bij elkaar te krijgen en dus eindigde hij bovenaan. Teus kwam net als in de andere poule slechts 1 puntje te kort. Maar hij gaat wel weer naar zijn oude niveau qua aantal caramboles.
Groep E-G: Hier bleef het spannend tot de laatste partij zelfs de laatste beurt. Want omdat Hans van Zijp was uitgespeeld en 1 puntje had laten liggen moest Jan Vos in de laatste partij van de dag minimaal 7 punten halen. Dat hield in dat minimaal 17 caramboles moest maken. In beurt 29 stond hij nog op 16. Dus kwam het aan op de laatste beurt. Jan maakt hem en gelijk maar 4 op een rij.
Groep F-H: Gert die op kop lag moest al in de 3e partij spelen en hoewel het moeizaam ging behaalde hij toch genoeg punten om Tjeerd voor te blijven. die won de strijd om de 2e plaats van Anne.

Uitslagen week 4
Uitslagen woensdag 23 januari 2019
Uitslagen donderdag 24 januari 2019
Verslag week 4
Groep A-C: Fokke was helaas afwezig maar zijn vervanger Jan Vos deed zijn plicht en bezorgde de zieke 10 punten en dus blijft hij op plaats 2 staan. Gelijk in punten met Rein, maar die heeft een iets beter %moy. Waarschijnlijk gaat het volgende week om deze spelers. Henk van de Kleut heeft nog een klein kansje, maar de moeten de andere heren erg veel punten laten liggen. Leen Vogelaar speelde vandaag goed maar staat al op 5 punten, dus moeilijk.
Groep B-D: Nog steeds aan kop Niek met 48 punten. Vandaag speelde hij ook weer een puike partij. Dat deed ook Huig, ook die haalde 10 punten en wel in 19 beurten. Huig staat op 2 punten van Niek. dus ook hier spannend. Willem en Teus staan op respectievelijk 45 eb 44, dus nog wel een kansje.
Groep E-G: Niets aan de hand voor Jan Vos, wederom 10 punten en dus alleen aan kop. Hans van Zijp behaalde eveneens de maximale score en blijft dus op 2 punten afstand. Doordat Hein liet liggen is die naar plaats 4 gezakt. Dus Jan moet het wel in het geheel laten liggen om niet met de eer te gaan strijken.
Groep F-H: Onze aanstaande jarige Gert van den Heuvel behaalde wederom 10 punten en Tjeerd deed dat niet , met als gevolg dat Gert nu 3 punten los is van Tjeerd, Ane en Henk Dietz. zij hebben allen 3 punten achterstand. Vervolgens nog 3 spelers met 4 punten. Dus een groot peloton achter een éénling. Hoe ver is het
nog tot de finish.

Uitslagen week 3
Uitslagen woensdag 16 januari 2019
Uitslagen donderdag 17 januari 2019

Verslag week 3
Groep A-C: De stand aan de kop is gelijk aan vorige week. De bovenstee 2, Rein en Fokke behaalden elk 10 punten. Er blijft dus 1 punt verschil. Christ Mulders zakte op de lijst, hiervan profiteerde Henk van de Kleut en Leen Vogelaar. Echter de verschillen zijn nog gering, maar willen ze nog kans maken dan moeten Rein en Fokke echt punten laten liggen.
Groep B-D: Hier staat Nico nog steeds aan kop echter dan volgen Huig, Henny en Willem elk met 2 punten achterstand. Dus wil je nog spannender hebben. Teus staat op plaats 5 en speelt op dit moment zeer goed, dus houdt hem in de gaten.
Groep E-G: Net als in de groep hierboven is zeer spannend, Jan Vos heeft 38 punten, gevolgd door Hein en Hans net 36 punten. Daarna onze voorzitter met 34 punten. Daarna volgt nog een grote groep met 33 en 32 punten maar die zullen het denk ik niet meer redden.
F-H: Gert lijkt zijn wens te gaan waarmaken. Hij heeft altijd gezegd dat hij toch wel naar een moyenne van 1,5 tot 2 wil. Hij staat aan kop en speelt tot dit moment bijna 1,5. Hij kan dan wel op kop staan met 35 punten, Tjeerd heeft er evenveel en dan komen Henk Dietz met 34 en Henk van de Kleut met 33. Ook Cees heeft 33 punten , dus ook nog wel een kansje.

Uitslagen week 2
Uitslagen woensdag 9 januari 2019
Uitslagen donderdag 10 januari 2019
Verslag week 2
Groep A-C: Rein Markhorst gaat aan kop en dat ondervond Geert Brands die overrompeld zij keu opborg met de constatering dat hij maar 11 caramboles in 17 beurten had kunnen maken. De nummer 2 van de lijst is Fokke Sijtsma die vandaag in 24 beurten klaar was met zijn partij tegen Henk van de Kleut. Fokke heeft 1 puntje minder dan Rein, maar we hebben nog een grote middengroep dus alles is nog niet beslist.
Groep B-D: Hier gaat Niek van de Meij aan kop met 28 punten terwijl hij vandaag niet zijn beste partij speelde, want hij was tegen Marten Kramer niet uit. 2e Op de lijst is uw schrijver en ook dat was geen goede partij. Slechts 8 punten en dat hadden er meer kunnen/moeten zijn. Als wij al niet goed speelden hebben er ook een aantal steken laten vallen met als gevolg nog 4 spelers met 26 punten. Dus ook hier spanning volop.
Groep E-F: Jan Vos gaat hier duidelijk aan kop met 30 punten en als hij zo door speelt moet hij de volgende periode het omgekeerde aantal dat hij nu speelt. Het wordt dan 42 i.p.v. 24. Jan ga zo door. Net als op de woensdag sta ik zelf op de 2 plaats, maar al 4 punten achterstand op Jan. En bovendien volgen er nog 3 spelen met 26, dus de concurrentie is hevig.
Groep F-H: Henk Dietz staat op kop met 26 punten ondanks dat hij vandaag zo’n dag had met allemaal er net omheen. Maar zijn partij tegen de vervanger van Cor Meester (Johan Ruberg) was om te zien de moeite waard. Cor mag tevreden zijn met zijn vervanger. Maar net als in de andere poule is ook hier de strijd hevig. Want na Henk volgt Gert van den Heuvel met slechts 1 punt achterstand (Gert speelde vandaag een zeer goede partij. Maar ook Tjeerd en Anne Speerstra, Cees Brands en Gerrit Velthuis hebben allen 25 punten.

Speelprogramma week 5
Dagprogramma woensdag 30 januari 2019
Dagprogramma donderdag 31 januari 2019

Triatlon
Op 20 december stond de Triatlon gepland. Er hadden zich veel deelnemers aangemeld en van enkelen moest er voor een bepaald onderdeel dan ook nog een moyenne worden bepaald. Maar ’s morgen om half tien konden wij beginnen. En het zou een lange speeldag worden, want 26 deelnemers elk 3 onderdelen laten spelen hield in dat er 39 wedstrijden moesten worden afgewerkt. Even na 12.00 uur zat het Libre er op en toen gingen leden al voorstellen om het aantal beurten maar omlaag te graan brengen. Daar is bewust niet voor gekozen. Wij hebben dit vastgelegd in het huishoudelijk reglement en kunnen dit niet zomaar overboord gooien. Uiteindelijk waren wij tegen 5 uur klaar met alles en hoe Niek van de Meij het voor elkaar had geloot weet ik niet maar in de laatste partijen ging het om 3 spelers die elk kans maakten op de overwinning. Jan Vos, Leen Vogelaar en Ton Dillerop waren nog kanshebbers. Jan Vos ging uiteindelijk kopje onder tegen Hans de Haas en Ton Dillerop liet Leen Vogelaar ver achter zich. Dit had tot gevolg dat de uiteindelijk stand werd. 1e Ton Dillerop, 2e Gerard Corjanus, 3e Johan Ruberg en de poedelprijs ging naar Gerrit de Vogel.
Totale berekening aantal punten

Kersttoernooi

Op woensdag 19 december werd de finale van het kersttoernooi gespeeld. Er was een goede belangstelling van niet spelers.
Yntze Hoekstra speelde de 1e wedstrijd tegen Christ Mulders en het was al snel duidelijk dat Christ zijn dag niet had, want na 9 beurten had hij er nog geen enkele gemaakt. Uiteindelijk Was Yntze na 24 beurten uit en bleef de teller bij Christ op 7 staan.
Gelijktijdig speelde Ad Kruis tegen Roel de Haan. En heeft Ad nog wel eens last van spanning in en finale, daarvan was nu geen sprake. Hij denderde in 19 beurten naar zijn benodigde 30 caramboles. Roel bleef steken op 29 van de te maken 37.
Vervolgens zagen wij op tafel 2 de match van Hans van Zijp tegen Rein Markhorst. Rein kwam niet in zijn spel, hij kreeg zoals hij verklaarde de ballen niet bij elkaar. Dat lukte Hans wel en  na 26 beurten had hij zijn 38 caramboles gemaakt.
De stand was nu 2 voor team Corjanus en 4 voor het team van Schaapman. Gerard had zich een tijdje afgezonderd om zich te concentreren. Maar dat mocht niet helpen want Arend ging in zijn vertrouwde spel in precies 30 beurten naar de finish. Gerard kwam niet verder en daarmaa was het team Schaapman winnaar van het Kersttoernooi.
Wedstrijdformulier Finale 19-12-2018

Standen
Eindstand Woensdag groepen (12-12-2018)
Eindstand Donderdag groepen (13-12-2018)

Libre
2e Periode
Standen
Libre 2e Periode Poule A-C (07-11-2018)
Libre 2e Periode Poule B-D (07-11-2018)
Libre 2e Periode Poule E-G (08-11-2018)
Libre 2e Periode Poule F-H (08-11-2018)

Verslag week 45
Groep E-G heeft nog slechts 2 koplopers, Hans Melissant en Jan Vos maar zij worden achtervolgd door diverse leden die allen nog een kans maken. Zij mogen dus geen fouten maken. Maar hé dat komt pas in het nieuwe jaar.
Fier aan kop in groep F-H staat Hans de Haas. Hier zijn de achtervolgers Arend Schaapman en Henk Dietz met ieder 18 punten. Maar net als de andere donderdag groep zij hier nog de nodige kapers op de kust. 

Er zijn in groep A-C nog 4 koplopers met 20 punten en dat zijn Geert Brands, Rein Markhorst, Henk van de Kleut en Christ Mulders. Daarna volgt nog Fokke Sijtsma met 19 punten en de rest (helaas) moet erg zijn best doen om nog een kans te maken. Flink oefenen tijdens het kerstoernooi.
In groep B-D hebben we nog 2 spelers met 20 punten, t.w. Niek van de Meij en Hans van Zijp. Daarna volgen Henny Karman en mijn persoontje met 19 punten. En als ik het zo bekijk over de 2 groepen dan zijn er veel mensen aan de top die allemaal hier en daar les volgen. Ik geloof dat ik ook maar een leermeester moet zoeken.

Uitslagen week 45
Uitslagen woensdag 7 november 2018
Uitslagen donderdag 8 november 2018

Verslag week 44
Over groep A-C is nog niet veel te zeggen. Wel dat de helft van de spelers hun maximale aantal van 10 punten hebben behaald. Dus kun je stellen dat er in z’n algemeenheid goed is gespeeld. Dirk Sijtsma, vorig periode glorieus periode winnaar met 50 punten, ging vandaag kopje onder. Geert Brands was in 18 beurten uit met o.a. een serie van 9 caramboles. Dirk bleef steken op 18 caramboles.
In groep B-D 4 personen met 10 punten en daarna een grote groep met nog heel veel kansen. Ook hier een koploper die in 18 beurten uit was en een hoogste serie van 18. Het betrof Huig Barendregt die de vorige periode niet heeft gespeeld en
nu echt zin in had. Hans van Zijp maakte in zijn wedstrijd tegen Henny Karman een mooie serie van 19.
Groep E-G heeft 4 spelers die elk 10 punten behaalden. Hans Melissant staat aan kop met een moyenne van maar liefst ruim 3. Uw schrijver speelde niet slecht met een moyenne van 1,5 maar kon tegen het geweld van Hans niet op. Ook Jan vos lijkt op de weg terug en de andere Jan (de Jong) gaat gewoon door op de ingeslagen weg. De 4e speler met 10 punten is Bert van Wilgenburg.
In groep F-H zijn er zelfs 5 spelers met de maximale score. Dit zijn Hans de Haas, Henk v.d. Kleut, Gert van den Heuvel (gaat hij nu toch naar de 1,5 moyenne?), Arend Schaapman en Cees Brands. De andere spelers zij al duidelijk op afstand gezet.

Standen
Libre 2e Periode Poule E-G (01-11-2018)
Libre 2e Periode Poule F-H (01-11-2018)

Uitslagen week 44
Uitslagen woensdag 31 oktober 2018
Uitslagen donderdag 1 november 2018

Volgende week beginnen wij al weer met Periode 2 van het seizoen 2018-2019.
Wij spelen nog 2 wedstrijden en daarna vervolgen wij met het Kerstoernooi. De schema’s van de 2e periode vinden jullie hieronder. Het is weer gelukt om 24 spelers per dag bij elkaar te krijgen. Een aantal wereldreizigers zijn terug en er waren nog mensen bereid op 2 dagen te spelen. En daardoor is het weer mogelijk om en volwaardige periode samen te stellen. Allen harte dank voor de beschikbaarheid. Kijk veiligheidshalve even in alle schema’s om te zien waar je gepland staat. Mocht er toch iets niet kloppen dan graag even een berichtje.
Periode rooster Woensdag A-C
Periode rooster Woensdag B-D
Periode rooster Donderdag E-G
Periode rooster Donderdag F-H

Berekening gemiddelde voor 2e periode

1e Periode
De woensdaggroep is uitgespeeld en dus zijn de winnaars bekend.  In groep A-B
Was een zeer duidelijk winnaar.  Dirk sijtsma stond boven aan en bleef bovenaan staan. hij behaalde uit 5 wedstrijden de maximale score van 50 punten. Knap gedaan. 2e Werd op 5 punten achterstand Henk Heida en Rein Markhorst bwhaalde 42 punten.
In groep C-D was er meer spanning, zowel Vinus Mathijsse als Cor Meester behaalde elk 48 punten. Echter Vinus ging met de eer strijken omdat hij een iets hoger % moyenne had dan Cor. Op de 3e plaats is geëindigd Fokke Sijtsma met 47 punten.
Je hebt van die dagen dat niets lukt. Jan de Jong had die vandaag en dat kwam slecht uit. Hij stond riant aan kop van groep E-F, maar ging door zijn slechte resultaat naar plaats 3. Winnaar van deze groep werd daarom Cees Brands met 49 punten en 2e Arend Schaapman met 47 punten. Arend had een goede vervanger in de persoon van Willem Kuijpers.
Groep G-H kende een duidelijke winnaar in de persoon van Hans van Zijp. Hij haalde 50, dus iedere tegenstander verslagen. Op de 2e plaats vinden wij cor Fels met 46 punten.

Kampioenen 1e periode Libre
groep A-B                               1e Dirk Sijtsma                  2e Henk Heida
groep C-D                               1e Vinus Matthijsse          2e Cor Meester
groep E-F                                1e Cees Brands                2e Arend Schaapman
groep G-H                               1e Hans van Zijp              2e Cor Fels

Eindstanden
Libre 1e Periode Poule A-B (24-10-2018)
Libre 1e Periode Poule C-D (24-10-2018)
Libre 1e Periode Poule E-F (25-10-2018)
Libre 1e Periode Poule G-H (25-10-2018)

Uitslagen week 43
Uitslagen woensdag 24-10-2018
Uitslagen donderdag 25-10-2018

Uitslagen week 42
Uitslagen woensdag 17-10-2018
Uitslagen donderdag 18-10-2018
Uitslagen week 41
Uitslagen woensdag 10-10-2018
Uitslagen donderdag 11-10-2018
Uitslagen week 40
Uitslagen woensdag 03-10-2018
Uitslagen donderdag 04-10-2018
Uitslagen week 39

Uitslagen woensdag 26-09-2018
Uitslagen donderdag 27-09-2018

Algemene informatie
Activiteiten 2018-2019
Berekening gemiddelde voor 1e periode
Moyenne’s Bandstoten en Driebanden