SEIZOEN 2019 – 2020

Triatlon
Op 19 december staat de Triatlon gepland. Deze wedstrijd neemt de gehele dag in beslag. We beginnen om 09.30 uur. Een ieder die aan de wedstrijd wenst deel te nemen kan intekenen via deze lijst. Wij zullen kijken of alle aanmelders kunnen meedoen. Echter het zal organisatorisch wel moet kunnen. Intekenen kan tot en met donderdag 5 december 16.00 uur.

Kersttoernooi

Standen
Totaalstand Woensdag groepen (13-11-2019)
Totaalstand Donderdag groepen (14-11-2019)


Speelweek 47

Wedstrijdformulier woensdag 20-11-2019
Wedstrijdformulier donderdag 21-11-2019
Uitslagen week 46
Uitslagen woensdag 13-11-2019
Uitslagen donderdag 14-11-2019
Speelprogramma 
Speelprogramma kerst woensdaggroep
Speelprogramma kerst donderdaggroep
Regels tijdens Kersttoernooi
Regels bij het kersttoernooi

Libre
Peri
ode 2
Standen
Libre woensdag A-C (06-11-2019)
Libre woensdag B-D (06-11-2019)
Libre donderdag E-G (07-11-2019)
Libre donderdag F-H (07-11-2019)
Uitslagen week 45
Uitslagen woensdag 6 november 2019
Uitslagen donderdag 7 november 2019
Groep A-C
1Wedstrijd gespeeld en 4 koplopers met elk 10 punten. Vervolgens 4 met 9 punten. Kortom niets over te zeggen. Het kan alle kanten op en in januari 2020 gaan we verder met deze poule
Groep B-D
Hier zelfs 5 spelers met de maximale score. Een paar mensen hadden vandaag het geluk niet aan hun kant en verloren daardoor al kostbare punten. Volgende week eerst maar eens beginnen met het Kersttoernooi.
Groep E-F
Vandaag de dag van vervangers. In deze groep 2 leden waar onder Hein ter Horst. Zijn vervanger Gerhard Smit behaald even 10 punten en Hein z’n moyenne staat op 2,826. Uiteindelijk behaalden 5 personen de maximale score.
Groep F-H
Hier 3 vervangers aan het werk. Echter zij kwamen met hun resultaat in de middenmoot. Aan kop gaan Gert van de Heuvel, Jan Vos en Henk van de Kleut. Het moyenne van Gert staat nu op 2,071. Gaat hij zijn belofte dan nu waarmaken?

Speelprogramma’s
Periode rooster Woensdag A-C
Periode rooster Woensdag B-D
Periode rooster Donderdag E-G
Periode rooster Donderdag F-H
Vaststelling moyenne
Berekening gemiddelde voor 2e periode

Periode 1
Periodekampioenen
Woensdag groep A-B                    1e Adri de Munnik          2e Rob van der Zande
Woensdag groep C-D                    1e Roelof Pit                   2e Jan Riemens
Donderdag groep E-F                    1e Gerrit Bleeker            2e Henk van de Kleut
Donderdag groep G-H                   1e Ane Speerstra            2e Jan Vos

Standen
Woensdaggroep A-B (30-10-2019)
Woensdaggroep C-D (30-10-2019)
Donderdaggroep E-F (31-10-2019)

Donderdaggroep G-H (31-10-2019)

Uitslagen week 44
Uitslagen woensdag 30 oktober 2019
Uitslagen donderdag 31 oktober 2019
Groep A-B
Een knappe prestatie van Adri de Munnik. Van begin tot eind in je eerste periode Libre aan kop van deze groep. Ook Rob van der Zande speelde een goede competitie. Echter hij kwam 2 puntjes te kort. Op de 3e plaatst in deze periode staat Johan Ruberg.
Groepe C-D
Het is gelukt om zelf weer eens periode kampioen te worden. Maar nog beter, mijn moyenne komt boven de 30. Zover zelfs dat het moeilijk zal worden om dit in de volgende periode te halen. Jan Riemens won zijn partij ook maar hij kwam niet dichter bij en bleef op 3 punten staan.
Groep E-F
E al weer een “nieuweling” die periode kampioen geworden is. In dit geval gaat
om Gerrit Bleeker. Hoewel Henk van de Kleut evenveel punten had als Gerrit ging de laatste er met de titel vandoor doordat zijn %moy hoger was als dat van Henk.
Derde met 52 punten werd Arend Schaapman.
Groep G-H
In deze groep werd Ane Speerstra de winnaar met 58 punten. Ane speelde een goede periode waarin hij de nodig partijen won met het gewenste resultaat van periode kampioen. Jan Vos werd 2e met 56 punten en Hans Melissant 3e met 53 punten.
Uitslagen week 43
Uitslagen woensdag 23 oktober 2019
Uitslagen donderdag 24 oktober 2019
Groep A-B
Nog steeds Adri en rob aan kop. Ze geven ieder geen duimbreedte toe, want ook vandaag behaalden ze elk 10 punten en daardoor blijft het verschil slecht 1 punt. Dus moet volgende week woensdag nog flink worden gestreden. Als beide heren volgende week nog veel punten laten liggen heeft Johan Ruberg nog een klein kansje.
Groep C-D
Bevreesd voor mijn partij tegen Ton, echter ik heb hem kunnen verslaan. dus weer 10 punten. Mijn zwaarste concurrent Henk Heida verloor 2 punten en staat nu op 3 punten. Evenals Jan Riemens die van Gerhard Smit won. Gerhard en Willem Kuijpers staan nu op 6 punten. Maar de laatste lootjes wegen meestal het zwaarst.
Groep E-F
2 Koplopers en wel Gerrit Bleeker en Arend Schaapman met elk 46 punten. Maar het gaat niet enkel om deze heren , want zij worden op de voet gevolg door Henk van de Kleut met 44 punten. Evenveel als Hans de Haas. Maar die kan geen periodekampioen meer worden omdat hij 2 maal heeft gemist.
Groep G-H
Hier gaat Ane Speerstra aan kop met 48 punten. De nummers 2 zijn Jan Vos en Henk Dietz met elk 46 punten. Vervolgens komt Hans Melissant met 43 punten maar dan moeten de koplopers toch wel heel veel punten laten vallen wil hij nog een kans maken.

Uitslagen week 42
Uitslagen woensdag 16 oktober 2019
Uitslagen donderdag 17 oktober 2019
Groep A-B
Er komt tekening in de strijd maar het blijft goed spannend. Het aantal punten geeft leuk de stand aan: 40 – 39 – 38 – 37 – 36 en dan naar 33 en lager. Adri en Rob
nog steeds aan kop.  Leuk dat 2 nieuw competitiespelers zo goed mee doen. Afwachten in de komende 2 weken hoe dit verder gaat. Ook Johan liet geen steken vallen met o.a. een serie van 21. Rein bood goed tegenstand waardoor het een leuke partij werd.
Groep B-C
Ook hier maken de koplopers elkaar niet veel. Jan Riemens en Gerhard Smit verloren 3 punten t.o.v. mijn persoontje. Echter Henk Heida blijft op de voet volgen. Dus dat wordt nog een hele kluif. In deze groep hebben wij ook een grote middenmoot, dus 1 keer een misser en je zakt gelijk.
G
roep E-F
De zaak is op zijn kop gezet. Hans van Zijp gezakt naar plaats 7 en Arend naar 4.
Van de missers van deze heren hebben de nummers 3 en 4 van vorige week gretig gebruik van gemaakt. Hans de Haas mag Dirk Sijtsma wel bedanken, want Dirk scoorde maar even 10 punten in 22 beurten. Kom der maar om. Gerrit Bleeker en Arend Schaapman hebben elk 2 punten achterstand. Dus niets is nog beslist.
Groep G-H
Ane Speerstra gaat gestaag door en behaalde vandaag weer 10 punten. Gerard Corjanus verloor van Ane in de maximale 30 beurten en vertoeft in de onderste regionen. Jan Vos en Henk Dietz hebben elk 37 punten en staan 1 puntje achte Ane. Cor Fels en ton Dillerop volgen op plaats 4 en 5

Uitslagen week 41

Uitslagen woensdag 9 oktober 2019
Uitslagen donderdag 10 oktober 2019
Groep A-B
Adri en Rob nog steeds aan kop van deze poule. Wellicht beiden toch iets te laag ingeschaald? Maar heren succes. Nog 3 wedstrijden te gaan en dus kan de spanning nog gaan toeslaan. Op de 3e plaat Johan Ruberg met 28 punten en een moyenne van 3,3. Dat gaat weer richting de 100! Cor Meester en Daan van Winsen blijven een beetje achter. Heren er is werk te verrichten.
Groep C-D
Zelf een puntje laten liggen en 2 heren die een beter % moy. hebben en het resultaat is plaats 3. Gerhard Smit en Jan Riemens gaan aan kop. Zijn ze bijna aan hun stand verplicht als instructeurs. Verder een zeer grote middenmoot, dus alles is nog mogelijk. Zelfs voor Geert Brand die nu op plaats 12 staat.
Groep E-F
Deze groep is goed aan elkaar gewaagd. Hans van Zijp en Arend Schaapman aan kop met 29 punten. Dan de heren de Haas en de Haan met 28 en vervolgens Gerrit Bleeker en Henk van de Kleut met 26 punten. Kortom dicht bij elkaar. Gert van de Heuvel is duidelijk te lang op vakantie geweest. Maar die komt wel terug in periode 2.
Groep G-H
Hier staat Ane Speerstra op kop met 28 punten en dan de heren Vos, van Wilgenburg en Dietz met 27 punten. Hans Melissant en Cor Fels hebben er elk 26. Daaronder wordt het al wat moeilijker om nog bij te komen. Maar we zijn pas halverwege. dus alles is nog mogelijk. 

Uitslagen week 40
Uitslagen woensdag 2 oktober 2019
Uitslagen donderdag 3 oktober 2019
Groep A-B
Adri de Munnik aan kop. Dat wordt waarschijnlijk volgende periode gelijke moyenne aanpassen. Rob van der Zande en Marco Tolhoek hebben nog maar 1 partij omdat er vorige week iets niet goed is gegaan. Volgende week wordt dit recht getrokken. Verder nog opvallende zaken.
Groep C-D
Zelf een keer aan kop, dat is lang geleden maar nog een lange weg te gaan. Ook Huig staat op 20 punten. Goed hem in de zaal te zien. Bij Willem Kuijpers en Christ Mulders loopt het nog niet zoals gewenst. Maar zei Christ: dat gebeurt mij wel vaker in periode 1. Daar gaan we dan maar vanuit.
Groep E-F
Deze groep is blijkbaar goed aan elkaar gewaagd, want er waren 2 partijen waarbij de beide spelers uit waren. dus veel maximale scores. Drie spelers met elk 20 punten en wel Hein ter Horst. Hans van Zijp en Roel de Haan. Gert van de Heuvel moet nog wel even oefenen, als hij zijn doel wil bereiken.
Groep G-H
Hier gaat Bert van Wilgenburg aan kop met 2 gewonnen partijen. Zouden de lessen dan toch geholpen hebben. Afwachten wat de toekomst brengt. Ane Speerstra staat op een voortreffelijke 2 plaats met 19 punten. Het is maar de vraag of Gerard Corjanus er goed aan heeft gedaan om over te stappen naar de donderdag. Hij staat nu op de 12 plaats.

Uitslagen week 39
Uitslagen woensdag 25 september 2019
Uitslagen donderdag 26 september 2019 

Informatie t.b.v. 1e periode
Periode rooster Woensdag A-B
Periode rooster Woensdag C-D
Periode rooster Donderdag E-F
Periode rooster Donderdag G-H

Berekening gemiddelde voor 1e periode 

Activiteiten 2019-2020 versie 2

Start 1e periode
Omdat er op de geplande 1e speeldag nog al veel mensen afwezig zijn heeft het bestuur er voor gekozen om de start van de 1e periode 1 week naar achteren te verplaatsen. We beginnen dus nu op 25 en 26 september.
E.e.a. kan betekenen dat het niet lukt om de finales van het bandstoten en driebanden voor 1 mei af te handelen. Dit hangt natuurlijk ook af van de belangstelling voor deze spelsoorten. We gaan dan mogelijk nog 1 week door in mei.
info@deregenboogbiljart.nl