SEIZOEN 2016-2017

Seizoen 2016-2017

Bandstoten en Driebanden

De kampioenen voor deze onderdelen van het seizoen zijn bekend. Nadat de nog te spelen wedstrijden van de woensdaggroep waren afgehandeld, bleek dat de finalist bij het bandstoten Teus van Koten was. Hij moest om boven Arend Schaapman uit te komen minimaal 7 punten te scoren en dat deed hij dan ook. Bij het driebanden kwam Rein Markhorst als finalist uit de bus. Hij bleef Hans Melissant toch nog ruim voor.
En dus ging de finale bij het bandstoten tussen Teus van Koten (30) en Hans van Zijp (17).  Hans start gelijk goed en scoorde in beurt 2 al een serie van 4 en het leek wel of dit Teus wat overrompelde want na 8 beurten had hij er nog maar 4 gemaakt. Hans stond toen al op 12 stuks en hij ging gestaag door naar de eindstreep. Die behaalde hij al in beurt 12 en toen moest Teus er in de nabeurt nog  19 maken. Echter dat was teveel gevraagd. Uiteindelijk strandde Teus op 12 caramboles.

 

Bij het driebanden ging de finale dus tussen Cees Brands (10) en Rein Markhorst (8). Rein mocht beginnen en maakte hier gebruik van, want na 2 beurten had hij de helft van zijn te maken aantal al binnen gehaald. Cees stond toen nog maar op 2 stuks. Daarna lukt het bij Rein even niet, want hij heeft 8 beurten nodig om er weer 1 te maken. In de tussentijd is Cees op 4 gekomen en wordt het voor beiden moeilijk. Ze presteren het elk om de ballen voor de tegenstander in de hoeken te plaatsen en dan is het moeilijk scoren. Uiteindelijk is Rein in beurt 22 aan de eindstreep. Cees staat dan op 8 stuks en moet er in de nabeurt nog 2 scoren. Dat lukt niet en dus is Rein de kampioen.

 

 

Voor Cees de 2e plaats, maar waarschijnlijk gaat hij het kampioenschap toch nog vieren. Want zijn voetbalclub Feyenoord lijkt kampioen te gaan worden.

Daan Braam bekeek de “bekers” eens goed en kwam tot de conclusie dat het allemaal wel modern werd. Een bekertje vond hij toch mooier.

Standen
Bandstoten woensdag 26-04-2017
Driebanden woensdag 26-04-2017
 

Bandstoten donderdag 20-04-2017
Driebanden donderdag 13-04-2017

Finale Libre

Het is zover, de finales zijn gespeeld onder grote belangstelling.
Om half twee starten we na het welkomstwoord met de partijen.
Op tafel 1 spelen Leen Vogelaar (29) en Daan Braam (25), Daan speelt met een

handicap, hij heeft last van een oog en ziet er niets mee zegt hij.
De tellers/schrijvers zijn Henk van der Kleut en Gerhard Smit.
Leen Vogelaar stoot af met 2 caramboles  Daan moet nog op gang komen. Na 5 beurten is het 5 tegen 0 voor Leen. Na 12 beurten is de stand 10 om 2. Leen bekijkt de ballen van alle kanten, maar ook hier zit wel eens een misser bij. In de 23e  beurt is de stand 22 voor Leen en 4 voor Daan, Daan laat het wat zitten. Na 23 beurten is Leen uit, hij heeft de 29 caramboles. Hoogste serie 7 stuks. Daan heeft de nastoot. De winnaar is LEEEEEEEEEN. Mooi gespeeld.
Op tafel 2 starten we met Christ Mulders (31) tegen Jan Vos (24), teller/schrijver zijn Hans Melissant en Willem Kuipers.
Jan Vos stoot af en begint rustig maar in de derde beurt neemt Jan een sprintje. Jan staat na 6 beurten op 6, Christ blijft hangen op 1. Na 13 beurten is  Christ weer aardig bij getrokken, stand 10 voor Jan en 9 voor Christ. Na 16 beurten is het hier 11 tegen 11. In de 21e  beurt neemt Christ wat afstand van Jan. Na 22 beurten is de stand 13 voor Jan en 19 voor Christ. Na 28 beurten is de stand 18 voor Jan en 23 voor Christ. De spanning stijgt, wie gaat winnen, nog niets van te zeggen. 30 beurten is de partij niet uit. Na 38 beurten is er duidelijkheid. Christ weet de spanning behoorlijk op te bouwen en is hij uit met 1 punt verschil.
Het spel om de 3e en 4e plaats tussen Daan Braam en Jan Vos.
Teller/schrijver bij deze partij zijn Cees Brands en Gerrit de Vogel.
Om half 3 stoten we af.
Jan begint aan de afstoot en mist hem. Ze beginnen rustig, na 8 beurten is het 5 voor Jan en 3 voor Daan. Na 12 beurten staat Daan op 12 punten en Jan heeft er 6, Jan laat het er niet bij zitten en maakt een serie van 5 en komt weer bij. Na 15 beurten is de stand 21 voor Jan en 19 voor Daan. De eindspurt wordt ingezet. Het is nog even afwachten wie de 3e plaats en de 4e plaats in gaat nemen. In de 19e beurt is het 19 – 19. In de 23e beurt maakt Daan na 23 beurten de partij uit. In de aanhef schrijf ik dat Daan speelt met handicap, maar in deze partij is dit niet te merken. Jan blijft stek op 22 caramboles.
De Finale:
Deze wordt gespeeld tussen Leen en Christ.
Christ stoot af. Beide spelers komen rustig op gang. Na 6 beurten is de stand 2 voor Christ en 14 voor Leen. Je kunt een speld horen vallen, zo rustig is het. De spanning is te snijden, maar de spanning zit ook bij de spelers. Na 13 beurten is de stand 8 voor Christ en 20 voor Leen. Na 20 beurten is de stand 14 voor Christ en 26 voor Leen, wie wordt de winnaar? Na 23 beurten maakt Leen het uit.
Geweldig, proficiat Leeeeeeeeeeeeeeen.

Verslag van Ton Dillerop

Kampioenen Libre 2016-2017 


Standen
Halve Finale Libre Woensdag
Halve Finale Libre Donderdag

Periode 3
Kampioenen 3e periode
Groep A-D              1e Teus van Koten             2e Marten Kramer
Groep B-C              1e Rein Markhorst             2e Bert van Wageningen
Groep E-H              1e Tjeerd Speerstra           2e Jan Vos
Groep F-G              1e
Cees Brands                 2e Fré Rotman

Eindstanden
Eindstand Libre 3e periode A-D 
Eindstand Libre 3e periode B-C 
Eindstand Libre 3e periode E-H 
Eindstand Libre 3e periode F-G 

Periode 2
Kampioenen 2e periode:
Groep A-C             1e Christ Mulders                2e Jaap van den Helm
Groep B-D             1e Teus van Koten              2e Jaap van Hee
Groep E-G             1e Daan Braam                    2e Hans Melissant
Groep F-H              1e Jan Vos                           2e Cees Brands

Eindstanden
Eindstand Libre 2e Periode A-C
Eindstand Libre 2e Periode B-D
Eindstand Libre 2e Periode E-G
Eindstand Libre 2e Periode F-H 

 

Kampioenen 1e periode:
Groep A-B              1e Jaap van Hee                  2e Rein Markhorst
Groep C-D              1e Jan Riemens                   2e Bert van Wageningen
Groep E-F               1e Cor Fels                          2e Erica Tomassen
Groep G-H              1e Gerrit Velthuis                2e Henk van de Kleut

Eindstanden Periode 1
Eindstand periode 1 groep A-B
Eindstand periode 1 groep C-D
Eindstand periode 1 groep E-F
Eindstand periode 1 groep G-H