ALGEMEEN

Vrij spelen
Het programma voor week 28 is gereed. Tot vanmiddag 16.00 uur kun je via de mail nog aangeven dat je wilt spelen. Opgave alleen voor duo’s en voor leden die nog niet op de lijst staan. Dus maximaal 2 keer spelen per persoon.

Speelschema week 28

Het is 1 juli en we hebben nieuws voor de liefhebbers. Vanaf komende maandag gaan we voorzichtig weer beginnen met het vrij spelen. Wel onder voorwaarden.
Onderstaand een link naar de brief met de regels hoe wij denken het te kunnen organiseren en een link naar de brief met de RIVM regels.
En zoals jullie in de brief zullen lezen, houd je aan de voorschriften anders bestaat de mogelijkheid dat de ruimte weer op slot gaat.

Vrij spelen in coronatijd

De basisregels van het RIVM en Overheid

Jan Vos (vervolg)
Nu iedereen al een hele tijd zoveel mogelijk binnen moet blijven en omdat ik mijn geliefde spelletje miste, heb ik besloten zelf een biljart te kopen. Dit zal de meesten van jullie ondertussen niet ontgaan zijn. Met een aantal heb ik al meerdere malen een potje gespeeld. Hartstikke gezellig!
Doordat o.a. de voorzitter en secretaris meenden dat het een goed idee was om de druk flink op te voeren, werd ik toch wel wat nerveus. Om aan die hooggespannen verwachtingen te voldoen, voelde ik me genoodzaakt om een personal coach in de arm te nemen.
Eentje die me allerlei tips en trucs geeft, zodat ik straks goed beslagen ten ijs kom!
Ik kan mezelf nu niet verwijten dat ik er niet alles aan heb gedaan om jullie straks versteld te doen laten staan ?
Wat ik me wel afvraag, nu ben ik hierdoor behoorlijk op kosten gejaagd, maar waar zijn deze te declareren, meneer de voorzitter?

 

 

 

 

 

 

 

 

Beste leden,
Even een kort berichtje:
Het leven gaat gelukkig, met de nodige aanpassingen door. Tot op dit moment geen berichten van corona binnen onze club. Hoe de situatie met Henk Grin is weten we op dit moment niet.
Deze week een koud weekje vergeleken bij de afgelopen weken.
Ik ga ervan uit dat u zich nog vermaakt. De een doet dat met lezen, de ander wandelt en weer een ander maakt een fietsrondje en dan zijn er ook leden die nog iets verder gaan en zelf een biljart aanschaffen zodat ze hun hobby kunnen blijven uitvoeren . (zie bijgaande foto) Jan Vos heeft er werk van gemaakt. Mooi biljart, royaal de ruimte, gemakkelijke stoelen en een tafeltje plus een kopje koffie. Wie doet je wat. Nou, Jan dit is wel een héééééél gemakkelijke bal, niet te missen.
Indien u signalen hoort van leden dat er iets aan de hand is laat het ons, als bestuur even weten, zodat wij er aandacht aan kunnen besteden.
O ja, mocht u ook eens wat beleven en dat ons willen delen, Roelof zet het met plezier op de web-site.

Van de leden
Van Jan van Bleijswijk ontving ik de volgende overpeinzing

MAAR DE LENTE WIST HET NIET….
Het was begin 2020…
De mensen hadden een lange donkere winter achter de rug. Februari was een hele onrustige maand geweest met veel stormen en veel regen. De natuur was onrustig, alsof ze de mensen iets wilde vertellen, alsof ze de mensen ergens voor wilde waarschuwen…
En toen werd het Maart…
Lees verder >>>>>>>>>>>>

Vandaag kreeg ik stukje van één van onze leden. Cor Meester had het mij toegezonden en op mijn vraag of ik het mocht publiceren kreeg ik een bevestigend antwoord. Het stukje van Cor is niet aangepast dus in het Westfries. Dus leden die ook iets te melden hebben. Laat het weten.

Ik had vandaag een goeie dag ik reed vanmiddag op de fiets
en wat denk je ik reed Jan de Jong achterop. Hoi Jan die was blijt dat ie me zag. Jan word ook dubbel troffen hoor eerst mist ie het biljarten verschrikkelijk en dan kan ie ook niet naar Ajax Jan was trouwens lopen maar hij was blij dat  ie weer een een bekende zag ,en mee praten kon op afstand.
Dus ik ging weer verder de polder in en nij een eind gefietst hebben zat ik op een paaltje even wat drinken
en toen kwam Cees Brands aan met zijn moeie Vrouwtje hebben we weer een tijdje staan kletsen maar Cees vermaakte zijn eigen best ,Cees is nogal een lezer ,maar miste toch ook zijn vrienden van het biljarten
Het span ging nog even naar Elburg ,en ik ben op huis an stiffelt
verder kwam ik Ton van de week nog tegen ,en ook Dirk met een bos heer op zijn kop in het winkelcentrum ,maar dat heb ik ook hoor .
Nou dat was het even een stukkie ,wat ik vandaag tegen kwam.
Mannen denk om 1 meter 50 en blijf gezond
Groetjes Cor Meester


Corona (4)

Beste leden,

Hebben jullie er ook naar uitgekeken, naar de persconferentie van Rutte en de Jonge.
Wat zouden ze te melden hebben.
Ten eerste gaf Rutte duidelijk aan dat alles valt en staat met de discipline van ons Nederlanders.
We kunnen weer naar de kapper, vanaf 11 mei aanstaande. Ik had net de thuiskapper met de tondeuse haar werk laten doen, voorlopig kan ik even vooruit. Vanaf 1 juni weer naar de bioscoop, daar zaten wij natuurlijk op te wachten, alles op Netflix gezien. 2 Juni weer met de trein als het echt nodig is voor je werk, de kinderen van het lager onderwijs gaan aanstaande maandag weer volgens een rooster naar school. Het voortgezet onderwijs volgt per 15 juni.
Dan gaan op 1 juli de campings en vakantieparken weer open, ik zou zeggen, wij senioren wachten nog even, eerst maar de ouders met de kinderen op vakantie voor zover dat mogelijk is, zij hebben al zo lang thuisgezeten. Wij senioren hebben de tijd om later in september of oktober er op uit te gaan.
En dan als laatste, per 1 september, de sportclubs, sauna’s en zaalsporten, dus ook biljarten, kortom: het duurt nog even.
Vanmorgen heb ik telefonisch contact gehad met Eric van Beeren, crisismanager van de Regenboog en gevraagd hoe de situatie is.
Eric gaf aan dat in navolging van het landelijk advies de kapper in de Regenboog ook per 11 mei aanstaande weer open gaat, wel met de nodige voorzorgmaatregelen. Dit betekend niet dat wij als biljarters weer gebruik mogen maken van de biljartzaal. Er wordt steeds bekeken wat er kan en wat niet kan. Er wordt opgeschaald als het mogelijk is. Wij worden op de hoogte gehouden, maar zullen als een van de laatsten weer gebruik mogen maken van onze biljartzaal. Het is natuurlijk een vreemde zaak dat wij als biljarters weer vrij rond kunnen lopen in de Regenboog en de bewoners nog geen bezoek mogen ontvangen. Wat wel besproken is met Eric is het volgende: Wij gaan een plan van aanpak maken waarin wij duidelijk aangeven hoe wij denken op een veilige manier toch gebruik kunnen maken van de biljartzaal als we weer worden toegelaten. Hans van Zijp maakt hiervoor een werkbaar plan. Ook hier is afstand een belangrijk item, tafel 1 en 3 zouden bespeelbaar zijn met in achtneming van voldoende afstand. Om te kunnen biljarten mag u denken aan afgeblokte tijden voor maximaal 4 personen per tijdslot waar u op in kunt schrijven. Als dit allemaal lukt rekenen wij op ieders verantwoordelijkheid en zullen wij met duidelijke instructies komen. Dit plan zullen wij voorleggen aan het crisisteam van de Regenboog. Zij zullen dit beoordelen en eventueel groen licht geven. Wij houden u op de hoogte.

Dit is de situatie nu en hier zullen we het mee moeten doen.
Ton Dillerop

Corona (3)
Beste leden,
Heeft u de persconferentie van onze premier ook gezien en gehoord. We hadden denk ik gehoopt dat er wat verruiming van een aantal activiteiten zouden komen, helaas. Onze leeftijdscategorie, gevarengroep, blijft vallen onder de lock-down. Wel fijn is dat de kinderen van de basisschool na de meivakantie weer naar school kunnen.
Hoe nu verder: op dit moment is daar weinig van te zeggen of te voorspellen. Persoonlijk denk ik dat wij er maar vanuit moeten gaan dat dit nog een tijdje aanhoudt.
Hoe vullen we de dagen in, de een doet dat met filmpjes kijken op de web-site of op you-tube. Ik denk dat we allemaal wel klaar zijn met het opruimen van de kasten en de schuurtjes. Er is zelfs een lid die privé een biljart heeft aangeschaft om toch op niveau te blijven. We zullen de resultaten in de volgende competitieronde zien. Ikzelf vermaak mij met het lezen van de krant, de ene keer wat uitgebreider dan de andere keer en wandelen in en rond Dronten. Door die wandelingen, die ik samen maak met mijn vrouw, leer je Dronten kennen. We komen op plekken waar wij in de ruim 40 jaar dat wij in Dronten wonen nog nooit zijn geweest, zowel in het oude als wel in het nieuwe Dronten. Ook het industriegebied is interessant om eens, nu het rustig is, door te lopen. Wat hebben we een autobedrijven, de wereld. Ik denk dat Dronten procentueel misschien wel de meeste 2e hands auto’s heeft staan. Handelaren groot en klein. Maar ook andere bedrijven waar ik nog nooit van gehoord had. Ook de ontwikkelingen bij de Agrarische Hogeschool gaan door. De nieuwbouw in Dronten Zuid is de moeite waard, er worden prachtige huizen gebouwd, de een nog luxer en groter dan de ander. Kortom genoeg te zien in Dronten.
Wandeltip: Loop eens de bomenroute, een wandeling van ongeveer 5 kilometer door Dronten langs bijzonder bomen. Vanaf begin jaren 60 is er in Dronten een gevarieerd bomenbestand aangeplant. Bij de gemeente is een boekje met de beschrijving van alle bomen verkrijgbaar met daarin een plattegrond.
Is wandelen te ver voor u, pak de fiets, er zijn overal mooie tussendoor paadjes die goed met de fiets te doen zijn.
Is Dronten te klein pak dan de fietsen ga mooie fietstochtjes te maken, langs het spoor, of het fruitteeltgebied en natuurlijk niet te vergeten het Wisentbos.

We houden contact en zijn er ontwikkelingen dan laten we van ons horen.
Ik wens u allen sterkte, gezondheid en veel plezier en wie weet komen we elkaar hier of daar tegen en kunnen we op afstand even een kort praatje maken.
Ton Dillerop

Corona (2)
Beste leden,
De bestuursleden hebben zoals afgesproken hun belronde afgewerkt. Mede door deze actie kunnen wij u meedelen dat geen van onze leden is getroffen door het coronavirus. Wel is er bij een tweetal leden in de directe omgeving, naaste familie, dichtbij of verderaf, het virus vastgesteld. Zorgelijke en voor hun een spannende tijd.
U heeft ons telefoontje gewaardeerd heb ik doorgekregen van de mede bestuursleden, en zo heb ik het zelf ook ervaren, bij de een was het een kort gesprekje en bij de ander duurde het iets langer.
Ook waren de reacties alleen maar positief. Mededelingen die wij kregen hebben ons er in gesterkt dat we met een goede zaak bezig zijn.
Waarderende woorden werden er uitgesproken, woorden van: Wat goed van jullie dat jullie hieraan denken, fijn dat er aan ons gedacht wordt, dit stellen we op prijs, sympathiek, nooit aan gedacht dat jullie zouden bellen om te vragen hoe met ons gaat. Ook werd aan ons gevraagd hoe het met ons gaat. Met alle bestuursleden gaat het goed.
Gelukkig kunnen we vaststellen dat er onder onze leden geen corona is vastgesteld, dit betekend niet dat we er al zijn. Ook in Dronten zijn er voor zover bij mij bekend een aantal ziektegevallen en ook zijn er dorpsbewoners aan gestorven.
Ik hoop dat u het vol zult houden en heeft u er behoefte aan dan mag u gerust even een belletje doen. Een luisterend oor is toch het minste wat we elkaar kunnen aanbieden.
Tot slot vertrouw ik erop dat u de afgesproken maatregelen in acht zult nemen.
Ik wens u allen namens het bestuur fijne paasdagen en wie weet komen we elkaar hier of daar tegen en kunnen we op gepaste afstand even een kort babbeltje maken.
Ton Dillerop

Corona (1)
Onze voorzitter heeft een brief naar iedereen gezonden die bereikbaar is via de mail. Echter we zetten deze informatie ook nog op de website.
Brief van 07-04-2020

Seizoen 2019-2020
Beste Leden,
Hopelijk bent u allen nog gezond en houdt u zich aan de afgesproken (opgelegde) regels van de regering.
Aangezien we op dit moment geen gebruik mogen maken van onze biljartzaal even een update van de stand van zaken.
Zoals u allen via de televisie, in de perstoespraak van onze premier, heeft kunnen horen dat de samenkomsten en andere activiteiten waarbij meer dan 3 personen zijn betrokken tot 1 juni aanstaande verboden zijn, delen wij u mee dat ook wij ons ook aan deze uitspraak zullen houden. Alle ander afspraken die er waren blijven gehandhaafd tot in ieder geval 28 april, ik bedoeld dan de 1,5 meter afstand, alleen boodschappen doen etc. etc.
Wat houdt dit in:
Voorlopig niet biljarten.
Het wordt een lange, hopelijk mooie lente, zodat we in de tuin of op het balkon kunnen zitten en genieten, ook zullen we veel thuis zitten en weinig sociale contacten hebben. Verjaardagen gaan niet door, kleinkinderen komen niet meer en zo zijn er diverse kleine vanzelfsprekende dingen die er in eens niet meet zijn. Voor een aantal van ons zal de meivakantie erbij inschieten.
Het bestuur heeft, als dit nodig is telefonisch contact met elkaar, om te overleggen. Indien er iets te melden is zullen wij u dit laten weten via de mail of de website.
Ook heeft uw bestuur nagedacht over hoe wij de competitie 2019 – 2020 moeten afsluiten, geen eenvoudige aangelegenheid. Naar aanleiding van de persconferentie van de minister heeft het bestuur besloten om dit jaar, seizoen 2019-2020, geen finale te spelen voor het clubkampioenschap. Jammer maar het is niet anders. Ook het bandstoten driebanden gaat dit jaar niet door.
Op ons tableau zal een bordje komen met een passende tekst waarom er in dit seizoen geen kampioen is. Een moeilijke beslissing maar gezien de huidige omstandigheden naar ons inzien de juiste.
Om toch nog bezig te blijven met het biljarten heeft Hans van Zijp weer biljartfilmpjes aan geleverd en Roelof heeft de filmpjes op de website gezet. Bekijk deze eens, misschien steekt u er iets van op.
Hoe vullen we onze dagen in:
*Lezen, de krant wordt bijna letterlijk gespeld, de puzzels opgelost.
*Boeken lezen.
*Kasten opruimen.
*Administratie opschonen.
*Even een frisse neus halen, d.m.v. een kleine wandeling.
U kunt dit verder zelf nog wel invullen met de nodige activiteiten.

Voorlopig tot 1 juni geen biljarten, hoe het daarna gaat is nog niet bekend. Wij hebben overleg met het hoofd Facilitair van de Regenboog die ook in het crisesteam van de Regenboog zit. Indien er weer mogelijkheden zijn om de biljartzaal te openen zal dit in nauw overleg gaan met de Regenboog. Daarna zal het bestuur de zaal inspecteren en vervolgens het licht op groen zetten. Eigen initiatief in deze wordt niet op prijs gesteld. U krijgt via de mail te horen wanneer er weer gebiljart kan worden. We hopen dat u begrip heeft voor de situatie.
Ik sluit mij aan bij de woorden van de minister president: informeer eens in uw omgeving hoe het gaat of dat u iets voor een ander kunt doen.

Ton Dillerop

Nieuw lid
Per 1 maart hebben wij er weer een nieuw lid bij. We mogen ons gelukkig prijzen dat wij in 3 maanden ook weer 3 nieuwe leden in dit nog prille jaar mocht verwelkomen.
Fred van Rheenen komt bij onze vereniging spelen en Hans Melissant heeft zijn moyenne ook al vastgesteld. Dus daaraan koppel ik gelijk maar dat we er ook weer een toekomstig competitiespeler er bij hebben. Velen van ons kennen Fred als de bloemenman met zijn verkooppunt in het centrum. Ook bracht hij regelmatig bloemen in de Regenboog en stond dan al menig maal een tijdje te kijken. En je ziet wat er van komt. Fred is 67 en dus nog een “jonge” aanwinst voor de vereniging.
Fred van harte welkom bij onze vereniging en we hopen dat je menig partijtje mag spelen.

Biljartlessen voor “gevorderden”
Jan Riemens en Gerhard Smit geven op dit moment nog lessen zoals aangeboden bij de start van het seizoen. Toen is ook beloofd, op verzoek van het bestuur, dat er een vervolg zou komen voor wat ik maar even “gevorderden” noem. De lessen worden gedurende 6 weken gegeven vanaf dinsdagmorgen 3 maart van 09.30 tot 11.30 uur. Zij stellen zich voor dat er maximaal 8 deelnemers mee kunnen doen, dus 4 per tafel.
De gedachten gaan uit naar spelers vanaf een moyenne van ongeveer 28 of 30 caramboles. Als er te veel aanmeldingen komen zullen de heren in overleg met het bestuur een keuze gaan maken wie er toegelaten worden. En daarbij denken ze eerst aan de spelers aan de onderkant van de ladder.
Binnenkort komt er een intekenlijst op het publicatiebord te hangen.

Ledenbestand
Even een overzicht met de stand van zaken betreffen de het ledenaantal per
01-01-2020. Per 1 januari hebben de volgende leden om diverse redenen bedankt als lid van onze vereniging: Kees Hermus, Bert van Wilgenburg en Henk Zieleman.
Maar gelukkig kunnen we jullie melden dat wij er per genoemde datum weer 2 nieuwe personen aan de ledenlijst kunnen toevoegen. Het zijn Kees Verschure en Frans Claase. De heren zullen vaak met elkaar komen om een partijtje te spelen. Voorlopig zijn ze nog niet van plan om aan de competitie deel te nemen. Maar wat niet is kan nog komen.
Wij heten de heren van harte welkom bij onze vereniging en wensen ze veel speelplezier toe.

Nieuwjaarstoespraak 02-01-2020
Beste dames en heren,
Namens het Bestuur heet ik u allen van harte welkom hier in Leisure World. Een nieuwjaarstoespraak schrijven is geen eenvoudige zaak, het ene jaar vloeit de tekst zo uit je gedachten en op papier het andere jaar kost het wat meer moeite. Dit jaar ging het moeilijk. Het was 27 december tijdens het luisteren naar de Top 2000 dat ik een beetje inspiratie kreeg. Er gaan allerlei nummers voorbij op de radio waar je herinneringen aan hebt, de een wat leuker dan de ander maar door de bank genomen zijn er toch veel nummers die ergens op de harde schijf opgeslagen zijn en komen dan vanzelf weer terug.
Ook las ik de volgende spreuk: Lees meer >>>>>>>>>>>

Van de bestuurstafel
Het is al weer een tijdje geleden dat u op deze plaats de nodige informatie kon vinden over wat er vanuit het bestuur naar buiten gebracht kon worden. Deze week hebben wij wederom vergaderd en daarvan kunnen wij jullie het volgende mededelen:
– de Nieuwjaarsbijeenkomst wordt gehouden op donderdag 2 januari. Het zal plaatsvinden om 15.00 uur op een locatie in Dronten (binnenkort meer)
– We zijn in een afrondende fase van de wandversiering en we kunnen wel verklappen dat wij met behulp van eigen leden alles gaan realiseren
– Er staat een stukje om de website over lessen van Dolf Sluiter. Een ieder die daar belangstelling voor heeft moet zich melden bij  Hans van Zijp
– Het bestuur gaat proberen in de 2e helft van januari op bezoek te gaan bij een 2-tal biljartverenigingen. We zullen dan gaan bekijken of er afspraken kunnen worden gemaakt over uitwisselingen tijdens het seizoen 2020-2021
– Met het nieuwe systeem van competitie beheer kunnen we nu ook printen en het is aan de wedstrijdleiders om alles correct in te voeren en bij te werken om in de toekomst geheel met dit systeem te gaan werken.

Youtube
Jullie kennen waarschijnlijk allemaal wel de mogelijk om via Youtube filmpjes te bekijken. Ook over het biljarten staan er diverse instructie filmpjes. Via het kopje Diverse van onze site kun je doorklikken naar “Links” en daar stonden al een aantal links naar informatie. Maar we gaan het jullie nog gemakkelijker maken. Elke maand proberen we daar een nieuwe link naar een filmpje te plaatsen.

Lessen Dolf Sluiter
Jullie weten, dat mag ik inmiddels toch wel aannemen, dat een viertal leden al een aantal maanden les krijgen van `biljartprofessor` Dolf Sluiter. Hij geeft ook, desgewenst, 1 op 1 les. Overbodig te zeggen dat hij alle disciplines beheerst.
Een bevlogen man, deze Dolf, dermate gevuld met kennis van en over ons geliefde spelletje ( wat hij niet weet, dat bestaat er niet over biljarten) dat wij, van het bestuur, van mening zijn dat deze lessen voor alle leden open zou moeten staan. Vergeet ook niet dat Dolf al 50 jaar (!) les geeft en een reeks aan nationale biljarthelden, ik noem bijv. een Jos Bongers, heeft opgeleid.
Na overleg met Dolf is dat wat hem betreft dan ook absoluut een optie. En dat vinden wij dan ook erg fijn.
Mocht er nou belangstelling zijn, of je wilt eerst meer weten, dan vraag Hans van Zijp even. Hij is de initiator en tussenpersoon van Dolf en deze lesmethodieken.
Voor het geld hoef je het zeker niet te laten, uitgaand van een groepje van vier mensen betaal je € 77,50 voor 10 lessen. Dat is Inclusief reiskosten om Dolf Kampen – Dronten v.v. te laten rijden. Mooier kunnen we het dan ook niet maken. Heel veel succes!

Fietsen
We weten dat het een beetje moeilijk is met de fietsenstalling en de verplaatsing van de ingang naast de biljartzaal. Echter dat is een voldongen feit.
Wat echter niet kan is dat wij als bestuur worden aangesproken op het plaatsen van fietsen door leden van onze vereniging in de gang aan de oostzijde (dus vanaf het Spectrum). Dat kan echt niet de bedoeling zijn.
Wij verzoeken de leden die dat hebben gedaan om dit in het vervolg niet meer te doen. Fietsen horen buiten het gebouw !!!!!!

Nieuw lid
Jan van der Laan is vanaf 01-11-2019 lid geworden van onze vereniging. Wellicht zullen enkele van jullie hem al hebben ontmoet, want hij dacht met het inleveren van het inschrijfformulier al lid te zijn van de vereniging. Hans Melissant heeft inmiddels met hem gesproken en als het goed is, is hij nu op de hoogte van de regels e.e. van onze vereniging.
Jan van harte welkom bij onze vereniging.

Biljartetiquette
Over het algemeen gaan we als leden wel goed met elkaar om in de biljartzaal. Echter wij vonden nog ergens een aantal regels v.w.b. de etiquette in de biljartzaal en dan vooral tijdens de wedstrijden. Aardig om even te lezen en wellicht iets om te onthouden.
Biljartetiquette

Clinic
Afgelopen zaterdag vond de clinic plaats die Jean Paul de Bruijn gaf in de biljartzaal van BSD.  deze demonstratie was een gezamenlijke “productie”van onze biljartvereniging en die van BCD. De Drontenaar heeft er op hun website een leuke reportage over geplaatst. Tevens is er een filmpje gemaakt welke te zien via de volgende link
https://youtu.be/hzQJcp19nj0
Ook heeft Hans van Zijp een aantal foto’s gemaakt van deze bijeenkomst welke hieronder zij te bewonderen.
Clinic fotoreportage


 

Biljartclinic

UITNODIGING

Wie van jullie wil er tegen een wereldkampioen een balletje stoten?
Die kans krijgen jullie zaterdagmiddag 26 oktober a.s. van 13.00 tot ca. 16.00 uur bij biljartvereniging BCD aan de Jupiterweg 17. Zet het vast in je agenda.
Het bestuur, bij monde van Hans van Zijp, heeft de vermaarde Nederlandse top-biljarter Jean-Paul de Bruijn, wereldkampioen, Europees kampioen, Belgisch kampioen, Nederlands kampioen en nog veel meer en dat alles in vele spelsoorten bereid gevonden om ons die middag een schitterende, interactieve clinic voor te schotelen.
En wie wil daar nu niet bij zijn? Dus komt allen! De uitnodiging is ook gedaan, uiteraard, aan de leden van BCD en ook zij komen met velen.|
In de zaal komt op het publicatiebord een intekenlijst te hangen. Wel kunnen wij nog vermelden dat er voor onze leden geen kosten aan verbonden zijn om dit biljartfeest bij te wonen.
Hoop en verwacht jullie daar allemaal te zien!
Een link om om Jean-Paul aan het werk te zien vind je hieronder. In totaal duurt de video 3 uur maar het is meer om een indruk te krijgen.

Nieuw lid en opzegging (6)
Het ledental van onze vereniging is voortdurend in beweging. Dan vertrekt er iemand en komt er weer een nieuw lid bij.
Tijdens de vakantie heeft Marten Kramer aangegeven dat hij geen lid meer wilde zijn van onze vereniging. Wij respecteren zijn besluit maar vinden het jammer dat hij vertrekt. De dochter van Theo Smeijer heeft ons gemeld dat het Theo niet meer lukt om te biljarten. Theo was nog niet zo lang lid maar als het niet meer gaat dan moeten wij daar rekening mee houden.
Gelukkig ook nog goed nieuws. Henk Timmer heeft zich aangemeld en inmiddels gewogen en goed bevonden door Hans Melissant. Ook Henk behoort tot de jongere garde van spelers, hij is van 1955. En bovendien gaat hij gelijk aan de slag in de competitie van de donderdag groep. Ook Henk natuurlijk van harte welkom bij onze vereniging.

Nieuw lid (5)
Er is dan wel geen competitie meer, maar de aanmelding van nieuwe leden gaat gewoon door. Echter eerst even een correctie op de ledenlijst. Kees Verschure had zich bij nader aanzien wat te enthousiast aangemeld als lid van onze vereniging. Echter er speelt zoveel door zijn hoofd dat hij bij nader inzien dit even parkeert en zijn lidmaatschap heeft geannuleerd. Waarvan akte.
Maar een nieuwe kandidaat heeft zich aangemeld en Hans Melissant heeft inmiddels met hem gesproken en gespeeld. En hij kwam door de “keuring”.
Het is Marco Tolhoek. Marco is van 1952 en behoort daarmee tot de jongere garde van de leden. Hij heeft al aangegeven dat hij ook aan de competitie wil gaan deelnemen. En daar zijn wij natuurlijk blij mee.
Marco van harte welkom bij onze vereniging.

In memoriam Jaap van Hee

Vertelde Ton afgelopen donderdag nog dat Jaap van Hee vanuit het St. Jansdal weer naar een verpleeg afdeling in Lelystad zou gaan. Vandaag kregen wij bericht dat hij afgelopen vrijdag al is overleden.
Jaap van Hee een echte Zeeuw geboren te Biervliet op 20 november 1936. Dus Jaap is ruim 82 jaar geworden. En dat laatste hadden velen niet verwacht gezien zijn vele ziekenhuis opnames gedurende de laatste jaren.
Jaap kennen wij als iemand die als het maar eventjes kon aanwezig wilde zijn in de biljartzaal. Hij was positief, opgewekt en altijd met een lach. Al die ziekenhuisopnames en de operaties heeft Jaap steeds overwonnen. Het was een sterke kerel, wilskracht en doorzettingsvermogen , niet opgeven maar doorgaan. Een man die veel heeft meegemaakt en mooi kon verhalen.
Sprekend voorbeeld is daarvan dat ik op een woensdag net aan de spelers had verteld dat Jaap aan de beterende hand was en dat hij binnenkort wel een keer zou komen kijken. Een half uur later is Jaap al in de zaal. Wel met de stok maar toch. En vroeg je dan aan hem hoe gaat het er mee dan kreeg je steevast als antwoord: “ nog niet zo goed maar we gaan er voor “
Afgelopen winterperiode maakten wij ons echter wel zorgen omdat Jaap weer klachten kreeg en ook niet meer verscheen in de zaal. En dan nu het overlijden.
Jaap is ruim 11 jaar lid van onze vereniging geweest en wederom verliezen wij in hem een gewaardeerd lid met zijn eigen Zeeuwse humor

Ton en Roelof

Van het bestuur
In het bestuur worden natuurlijk zaken afgehandeld en vastgelegd. Echter die komen veelal later bij de leden. Wij hebben daarom besloten te bekijken welke informatie er na een vergadering al naar de leden kan.
Vandaag de eerste melding van de op donderdag 18 april gehouden bestuursvergadering:
– Tijdens de ledenvergadering zijn er een aantal vragen dan wel verzoeken gedaan en daarvan hebben wij een aantal vandaag afgehandeld.
– gebruik van Nano spray op de lakens: mede op advies van de laken leverancier hebben wij besloten om dit niet te gaan gebruiken
– weer te rug te gaan naar 1 set ballen voor vrij spelen en competitie: we gaan door met systeem van nieuwe ballen voor de competitie en de gebruikte ballen voor het vrij spelen.
– kleur van de lakens aanpassen: ook hier blijven wij bij de oude vertrouwde kleur groen.
– het competitie gebeuren lag nu grotendeels bij mijn persoon en is dus kwetsbaar als mij iets zou overkomen. Daarom gaan een aantal personen vanuit het bestuur zich buigen over het gereedmaken van het competitiegebeuren van volgend jaar. Binnenkort komen wij dan ook met een aantal vragen m.b.t. de competitie zodat bij ons tijdig bekend is waar wij rekening mee moeten houden.
– ook gaan wij binnenkort met de ontwerper van de scoreborden rond de tafel om het verzamelsysteem (competitie) te laten uitbreiden wat betreft correcties e.d.
Volgend jaar gebruiken wij nog wel Clubmatch maar willen uiteindelijk toch naar een geheel automatische verwerking van de resultaten. Incidentele problemen moet wij dan nog handmatig kunnen aanpassen.
– er is ons gebleken dat het nieuwe systeem voor niet elke wedstrijdleider goed hanteerbaar was. Het bestuur heeft er daarom voor gekozen om deze functie m.i.v. het nieuwe seizoen te laten vervallen. Het bestuur zorgt zelf voor de nodige kennis en vaardigheid en er zullen per speeldag altijd 2 leden beschikbaar zijn om alles te regelen.
Op deze plaats willen wij dan ook alle wedstrijdleiders van de afgelopen jaren hartelijk danken voor hun inzet tijdens de speeldagen.

Stofzuiger
Zoals tijdens de jaarvergadering is afgesproken zouden wij op zoek gaan naar snoerloze stofzuiger. Deze is besteld en vandaag in de zaal opgehangen. Hij hangt aan de muur bij tafel 3. Voor gebruik even het snoertje van de adapter los maken van de accu. Bent u klaar met zuigen dan weer even in de houder plaatsen en de adapter aansluiten.

Nieuw lid (4)
Wederom de melding dat wij onze ledenlijst kunnen aanpassen. Theo Smeijer heeft te kennen gegeven dat hij lid wilde worden van onze vereniging. En dat is geen probleem. Hans Melissant speelt met het aspirant lid altijd een partijtje om te kijken hoe dat gaat. Bij Theo hebben wij hier van af gezien. De informatie die wij van leden uit onze vereniging kregen was van dien aard dat dit niet noodzakelijk was. Theo blijkt één van de oprichters te zijn van de biljartvereniging in Biddinghuizen en speelt nog met een voor onze vereniging zeer hoog moyenne. Theo welkom bij onze vereniging.

Nieuwe leden (3)
Mocht ik een tijdje terug op deze pagina aankondigen dat we er 4 nieuwe leden bij hadden, thans kan ik jullie wederom zeggen dat er 2 nieuwe leden zijn toegetreden tot onze vereniging. Daarmee komt ons ledenaantal op 74 een hele stijging gezien het aantal van 67 aan het eind van 2018.
Wie mogen wij nu verwelkomen:
Gerard Wieten had zich al een tijdje geleden aangemeld, maar omdat hij nu nog werkt was het wat moeilijk een afspraak te regelen. Gerard heeft het informatiegesprek met Hans gehad en zijn vaardigheid is van dien aard, dat wij het wel aandurven. Gerard is van het jaar 1959 en behoord daarmee tot de jongeren onder ons.
Ook heten wij welkom Cor van der Stelt. Cor was al wat vaker te zien in de zaal als hij verplichtingen had voor Tafeltje Dekje. Hij heeft zich daarom nu ook maar aangemeld voor onze vereniging. Cor is van 1942 en qua leeftijd kunnen wij hem als een gemiddeld lid beschouwen.
Beide heren natuurlijk van harte welkom en we hopen dat jullie menig uurtje zullen doorbrengen in onze zaal.

Jaarvergadering
Tijdens de jaarvergadering van afgelopen dinsdag hebben wij afspraken gemaakt over het schoonhouden van de biljarttafels. Dit zal worden vastgelegd in het Huishoudelijk Reglement 2019. Echter wij willen het ook nog eens hier uitleggen.

Wat gaat er veranderen.
De speler(s) die ’s ochtends de zaal betreedt zal de tafel(s) afgedekt, door middel van de afdekzeilen, en gezogen aantreffen.
De speler zet zijn naam op de intekenlijst
Vervolgens rolt hij het zeil netjes en strak op de pvc oprolbuis die aan de lange zijde van het biljart in de beugels ligt en legt deze, na oprollen van het zeil, terug in de beugel.Indien de speelsessie is beëindigd en de speler(s) denkt(en) dat er na hem(hun) (voorlopig) geen speler komt, dan dient / dienen de vertrekkende speler(s) eerst de banden te borstelen en daarna het laken te stofzuigen. Opgemerkt zij dat het ook van belang is deze borstels in het “afzuigproces” mee te nemen, ze verzamelen namelijk zeer veel (krijt)stof.
De middagspelers dienen, als er geen opvolgers zijn, eveneens te borstelen en te zuigen en rollen het afdekzeil weer over het biljart en slaan een punt om zodat de tafel kan ademen. Natuurlijk geldt voor de avondspelers hetzelfde als de middagspelers.
De pvc buis wordt vervolgens in de beugels aan de lange zijde van de tafel opgeborgen.
Dan berg je de stofzuiger weer weg onder tafel 2 met de zuigmond naar BOVEN gericht, dus dan niet op de vloer om evidente reden.
Het zuigen dient als volgt te gebeuren: je trekt de zuigmond van lange band naar lange band en overlapt de zuigbanen, tot slot ga je langs de lange banden van kort naar kort. Echter vooral niet de zuigmond duwen.


Nieuwe leden (2)
Nog niet zo lang geleden schreef ik onderstaand stukje op deze site en nu kan ik al weer een aantal nieuwkomers verwelkomen. Deze week zijn er door Hans Melissant 4 toekomstige leden beoordeeld en volgens hem kunnen ze allemaal door als volwaardig lid. Daarom heten wij de volgende leden dan ook van harte welkom bij onze club. Ik hoop dat ze menig partijtje mogen spelen en ik heb begrepen dat er wellicht een aantal competitie spelers bij zitten. Anno Zeilstra is 70 jaar en wil na zijn werkzame leven het biljarten weer gaan oppakken. Dan heeft Gerard Been zich opnieuw aangemeld als lid. Gerard was al eens eerder lid van onze club maar toen lukte het niet om regelmatig te spelen. Hij woont nu in de Regenboog en probeert het nu opnieuw. Gerard is 78. En dan 2 leden geboren in 1952, dat zijn dus leden van onze doelgroep. Het betreft Adri de Munnik die vorig jaar al had aangegeven dat hij lid wilde worden, maar eerst zijn loopbaan moest afsluiten. Dat is afgerond dus nu maar de keu ter hand. Rob van der Zand kent het biljarten al aardig, want hij is ook al lid van een andere vereniging maar wilde wat meer spelen. En dat kan zoals bekend bij ons op alle dagen. Kortom wij als vereniging zijn blij met deze aanwas.

Nieuwe leden
Mochten wij in november en december al een aantal nieuwe leden verwelkomen, ook deze maand hebben wij er al weer 2 nieuwe leden bij.
Allereerst Piet Monsma, hij is 74 en een groot aantal leden kent hem wel. Piet wil eerst enkel vrij spelen, maar gezien zijn partij tegen Leo van de Pligt onder toezicht van Hans Melissant, vermoeden wij dat hij binnen niet al te lange termijn ook wel in is voor de competitie.
Het ander nieuw lid is Leo van de Pligt . Leo is enkele jaren jonger dan Piet, namelijk 70 en zoals al aangehaald hij speelde ook een leuke partij tegen Piet. Dus we hopen dat ook Leo straks competitie gaat spelen.
Beide heren natuurlijk van harte welkom bij onze vereniging.

Sponsoren
Zoals onze voorzitter tijdens zijn Nieuwjaarstoespraak al aangaf hebben wij er een aantal nieuwe sponsoren bij. Van de huidige waren er een aantal die maar voor 1 jaar wilden sponseren. Daarvoor in de plaats komen deze nieuwe sponsoren, die een meerjarig contract hebben getekend:

Open Hof Zalencentrum
Architectenburo Brink & Fleer
Elshof Organic Fruit B.V.
Flipse Makelaardij
Decokay S&O    heeft zijn 1 jarig contract verlengd met 2 jaar.

Nieuwjaarstoespraak
Woensdag 2 januari hebben wij met ongeveer 90 personen onze Nieuwjaarsbijeenkomst gehouden en omdat het al weer 5 jaar geleden was dat wij 25 jaar bestonden vierden wij gelijk ons 30- jarig bestaan. Het was een goed bijeenkomst en een voortreffelijk buffet. Zoals gebruikelijk hield onze voorzitter een nieuwjaarstoespraak en ging dit jaar ook even terug in de tijd. Voor degene die de toespraak nog eens willen lezen. Klink op onderstaande link en lezen maar.

Nieuwjaarstoespraak 2019

Nieuwe leden
Het stuk in de Flevolander begint zijn vruchten af te werpen. Vandaag heeft Hans Melissant een 3-tal heren laten spelen en vervolgens wegwijs gemaakt in de zaal.
Dus kunnen wij melden dat er per 1 december 2018 3 nieuwe leden bijkomen.
Daan van Winsen is op dit moment 75 jaar en is in het verleden ook al eens lid van onze vereniging geweest. Verschillende mensen hebben deze week al tegen hem gespeeld.
Wim de Visser is 83 jaar en wilde ook graag weer spelen en dat kan bij ons zoals
wij altijd vermelden 7 dagen in de week van ’s morgens tot ’s avonds laat. (behoudens als er wordt lesgegeven en tijdens competitie dagen)
De jongste van de 3 is Gerrit Bleeker, hij is 67 jaar en heeft al laten zien dat hij het kunstje nog kent. Tijdens een oefenpotje maakte hij er 34, dus in de toekomst mogelijk een nieuwe competitie speler.
Heren van harte welkom bij onze vereniging.

Verbouw Regenboog
Ton heeft vanmiddag bekend gemaakt dat de Regenboog gaat verbouwen. Gelukkig heeft dat voor ons geen grote veranderingen tot gevolg. Wat gaat er gebeuren.
De kapsalon gaat van een bovenverdieping naar de entreehal naast onze biljartzaal. Deze entree komt daarmee te vervallen en er komt een nieuwe naast de kantoren. Gevolg voor ons is dat de 2 ramen die zicht geven op de entree
komen te vervallen. Hier wordt een vaste wand voor in de plaats. Vanaf april begint men met de verbouwing

Nieuw lid
Gelukkig kunnen we na het wegvallen van een aantal leden ook weer een nieuw lid aan de ledenlijst toevoegen. Het betreft Ger Snel die woonachtig is op West. Ger is op dit moment 71 jaar en is druk aan het oefenen in de Meerpaal om goed voor de dag te komen als hij in onze zaal komt spelen. Hij wilde nu al graag al lid worden van onze vereniging en daarin hebben wij toegestemd.
Ger van harte welkom bij onze vereniging.

In memoriam Daan Braam

 Daan Braam, een stoere, hardwerkende Zeeuw.
Toen ik, en ik denk een aantal leden lid werden van de biljartvereniging had je een aantal senioren die voor onze doen al een respectabele leeftijd hadden bereikt. Tot deze veteranen van het biljarten behoorde ook Daan. Hij was sedert januari 2003 al lid en begon dus op de leeftijd van 78 nog eens competitie te spelen. Dus een moment waar anderen al aan het afbouwen zijn. Echter niet Daan, want die was toen ik hem leerde kennen echt nog fanatiek bezig.
Hij genoot van het spelen en was dan ook veelvuldig te vinden in de biljartzaal. Een paar jaar terug kwam er wat slijtage in zijn spel. Hij bezat niet meer voldoende kracht om goed te spelen. Aan zijn stoten kon je zien dat hij de kunst van het biljarten nog steeds verstond echter zijn lichaam kon niet meer de kracht vinden om de ballen te krijgen daar waar hij wilde.
 Wij zijn allemaal getuige geweest van het 70 jarig huwelijk, waarvan menig lid heeft gedacht of hij dit wel zou halen gezien de diverse griepjes, valpartijen etc. Wij hebben Daan en zijn vrouw van harte gefeliciteerd met dit heugelijke feit.
Vanaf dat moment speelde hij nog wel eens een partijtje maar niet meer om de prijzen, maar om er bij te horen, onder de mensen te zijn en te genieten van het spel van mede leden. Daan kon van verre zien of een bal raak zou zijn of niet. Ook had hij het wel eens mis en sprak dan zijn waardering uit. Commentaar was er nooit. Daan was een plezierige tegenstander met soms wat gemor als het niet lukte, en dat mocht ook, gezien zijn inzet.
Na verloop van tijd moest Daan erkennen dat het lopen niet meer ging en kwam toen met de scootmobiel naar de zaal. Het werd minder met Daan, als je Daan vroeg hoe gaat het dan gaf hij ook aan dat het niet ging en dat het minder werd. Een paar weken geleden werd hij met kunst en vliegwerk geposteerd in de zaal, maar wel op een plaats waar hij alle tafels kon overzien. Wij hebben toen als leden afgesproken dat als Daan weer naar de zaal zou komen wij de wedstrijden even zouden stilleggen om hem op naar zijn plaatsje te manoeuvreren .
Helaas was dit niet meer nodig want Daan heeft niet meer de competitie wedstrijden bezocht.
Nadat Daan in de hospice was opgenomen heeft hij nog bezoek gehad van een aantal leden, de berichten waren wisselend. De ene keer genoot Daan nog van zijn sigaartje en zijn borreltje en zag hij er monter uit en had nog wat praatjes, de andere keer was het zorgelijk.
Wij verliezen in Daan een gewaardeerd en karakteristiek lid van onze vereniging die bijna de respectabele leeftijd van 93 jaar mocht bereiken.

Namens het Bestuur

Nieuwe lakens
Zoals een aantal van jullie al zullen hebben gezien, zijn de tafels voorzien van mooie nieuwe groen lakens. Omdat niet iedereen weet hoe zoiets gaat een paar foto’s genomen door Hans Melissant.

Zomer reces
Het is warm en dus het aantal bezoekers in de zaal aan de lage kant. Ondanks de warmte heeft het bestuur niet stilgezeten en is druk bezig met het aanpassen van de zaal voor het komende seizoen.
Dinsdag voor een week zijn een aantal leden van het bestuur bezig geweest om de prijzenkastwand te verwijderen. Daarvoor in de plaats zijn weer nieuwe kasten geplaatst. Met ondersteunende hulp van Willem Kuijpers (hij heeft al vaker kasten in elkaar gezet) ziet er fraai uit.
En afgelopen dinsdag hebben Ton en Rein Markhorst de oude scoreborden verwijderd en daarvoor monitoren opgehangen. t.w. 2 klein en één iets grotere. Vooral de muurbevestiging van die laatste heeft de nodige zweetdruppels gekost. Rein kwam op meerde plaatsen staal tegen en dan moet je een andere oplossing zoeken. en dat is gelukt. De afgelopen dagen heeft Rein ook nog wat restauratie werkzaamheden verricht en het ziet er goed uit.
Alle mensen die geholpen hartelijk dank daarvoor.
Vorige week is er ook een delegatie van het bestuur bij een biljartvereniging in de NOP geweest om te kijken of wij daar een uitwisseling mee konden afspreken. En als wij een inschatting mogen maken denken wij dat dat gaat lukken. Wel moeten zij nog kijken of er belangstelling bij hun leden bestaat. Afwachten dus even.

Gebruik website
Onlangs kreeg ik de vraag of er ook een mogelijkheid bestond om snel iets terug te zoeken op onze website. Natuurlijk bestaat die. Rechtsboven staat een kader met de term zoeken. Plaatst hier het steekwoord in het druk vervolgens op enter en zie, je krijgt gelijk te zien wat er over dit onderwerp op de website is te vinden
(probeer bijv. maar eens :  triatlon)

AVG
Zoals wij eerder al schreven moeten alle bedrijven, overheidsdiensten, verenigingen, stichtingen etc. per 26 mei 2018 beschikken over een Privacy protocol. Dit houdt voor ons in dat wij als vereniging ook moeten zorgen voor een dergelijk protocol.
Afgelopen woensdag hebben wij als bestuur het protocol voor onze vereniging vastgesteld. Het gehele protocol vind je onder het kopje Diverse- Reglementen e.d.
Binnenkort ontvangen jullie via de mail bericht van ons hoe wij e.e.a. gaan uitvoeren.

Beste Biljarters,
Het seizoen is weer voorbij. We kunnen terug kijken op een geslaagde periode. De Librekampioen was al bekend zoals ook de tweede en derde plek.
Het Bandstoten en Driebanden is na een intensieve periode, met hier en daar aanpassingen, ook afgerond. Donderdag 26 april zijn de laatste partijen gespeeld en werden de winnaars voor de finale bekend. De finale Bandstoten ging tussen Gerrit de Vogel en Ad Kruis, Gerrit won de partij en is daarmee kampioen 2017-2018 Bandstoten. Bij het Driebanden ging de strijd tussen Hans Melissant en Jan de Jong. Na een beginserie van 5 voor Hans werd het voor Jan moeilijk om nog bij te komen, kortom Hans kampioen en Jan een goede tweede. Voor alle finalisten was er een beker. Daarnaast zullen de namen van de winnaar op de daarvoor bestemde borden worden bevestigd zodat dit vastligt voor het nageslacht.
Vraag van het bestuur: Wat vonden jullie ervan, starten om 10.30 uur en rond 15.00 -15.30 uur klaar. Voor een aantal van u was het een hele zit. Wij als wedstrijdleiders merkten dat ook en dan met name aan het eind. Een aantal van u ging naar huis toen ze klaar waren, zodat we aan het eind steeds een beroep op dezelfde mensen moesten doen om te schrijven en te tellen. Wij realiseren ons ook dat het wat lange dagen kunnen zijn, maar ook op verzoek van u hebben we iedereen die deel wilde nemen mee laten spelen. Als we alle partijen in de middag hadden moeten spelen was het ook een lange middag geworden met uitloop tot 18.00 uur of nog later.
Heeft u suggesties of opmerkingen die ons kunnen helpen het anders te organiseren dan zijn deze van harte welkom bij het Bestuur via de mail.
Onze uitwisselingen zijn ook prima verlopen, voor OBL Lelystad waren wij te sterk maar onze biljartvrienden uit Dronten, De Trim Inn hebben ons verslagen. Er ligt een uitdaging voor het komend jaar en hopelijk kunnen wij dan de uitwisseling naar de Trim Inn in hun nieuwe onderkomen spelen. Ik ben benieuwd wat zij er van gaan maken. Helaas heeft Giethoorn afgehaakt.
Al met al hebben we zoals ik al schrijf een mooi seizoen gehad. Het bestuur is reeds bezig met het nieuwe seizoen 2018-2019. Ook voor de uitwisseling met Giethoorn wordt een vervanger gezocht.
Dan zal in 2019 ons 30 jarig bestaan gevierd worden, de eerste contacten met de horeca zijn gelegd. Wij proberen er een leuke bijeenkomst van te maken in combinatie met de nieuwjaarsreceptie.
Tot slot wil ik een ieder die op wat voor manier dan ook een bijdrage heeft geleverd aan de tafel of in de zaal hartelijk danken.
Ik wens u namens het bestuur een fijne vakantieperiode met veel mooi weer en zie u misschien tijdens de zomer nog wel eens in de biljartzaal voor een potje biljarten.
Ton Dillerop

Vaststellen moyennes
Vanuit de leden hebben ons als bestuur vragen bereikt hoe het zit met het vaststellen van de moyenne voor de verschillende spelsoorten. Hoewel volgens ons alles duidelijk omschreven staat in het Huishoudelijk Reglement hebben wij gemeend om alles nog eens beknopt samen te vatten. Via de link opent u het stukje tekst.
Beknopt overzicht vaststelling moyennes

Jaarvergadering 20-02-2018
Tijdens de jaarvergadering op 20-02-2018 hebben wij jullie aangegeven waarom er op de begroting van 2018 geen bedrag voor ontvangen subsidie van de gemeente Dronten stond. Na onze uitleg hebben jullie als leden te kennen gegeven dat wij alsnog een brief te sturen naar de gemeente Dronten over de gevolgde procedure. Deze brief is afgelopen week verzonden. Hieronder de link naar de brief.
Brief subsidie aanvraag Gemeente Dronten
Antwoord gemeente Dronten 1
Antwoord gemeente Dronten 2
Antwoord gemeente Dronten 3

Schoonmaken biljartzaal

Op maandagmorgen niet voor 09.00 uur beginnen met vrij spelen !!!

 

In memoriam Joszi Rotyis.

Joszi, die ook door velen Joost werd genoemd, kwam in 1956 met zijn familie vanuit Hongarije naar Nederland. Veel leden kenden Joszi ook in een andere hoedanigheid voordat hij lid werd van onze vereniging. Zo heeft hij mede door Gerard Corjanus het vak van schilder geleerd. Ook Fokke Sijtsma maakte deel uit van het ploegje schilders. En zoals Gerard het verwoorde was hij zeer leergiering en plezierig in de omgang. Ook bekend was hij bij het voetballen waar hij veel schik had in het uithalen van trucjes.
In april 2010 lid werd hij lid van onze biljartvereniging. Op dat moment was hij één van de jongste leden.
Joost mocht graag zijn partijtje spelen en vooral van het Driebanden kon hij echt genieten.
Daarbij zat zijn lengte hem nog als eens dwars en dan wenste hij geen gebruik te maken van de hulpstok, maar koos hij liever een andere oplossing.
Ook moesten wij Joszi nog wel eens zoeken als hij moest spelen en dan bleek hij even naar buiten te zijn geweest. Dit om even een sigaretje te roken.
In Joszi verliezen wij een hartelijk iemand die het fijn vond om ook tijdens het biljarten nog even een praatje te maken met andere leden. Hiervan was niet iedereen gediend, maar hij trok zich daar niet zo veel van aan. Volgens hem deden anderen dat ook, dus mocht hij het ook.

Roelof

In memoriam Bert van Wageningen

Opende ik 2 januari tijdens de Nieuwjaarsbijeenkomst met de woorden dat het in 2017 gestormd had in het bos met het overlijden van 6 van onze leden, 2018 is nog geen 3 dagen oud en wij worden overvallen met het bericht dat Bert van Wageningen in de vroege ochtend van 3 januari in zijn slaap is overleden. Een zware slag voor zijn vrouw, kinderen en klein kinderen en voor onze club, direct al in het nieuwe jaar, je kan niet slechter beginnen aan een nieuw jaar. Wij, het bestuur waren danig van slag door dit bericht. Tijdens de Nieuwjaarsbijeenkomst was hij nog druk in de weer met het uitdelen van de consumptiebonnen en ons allen veel geluk en gezondheid te wensen, we hebben nog geproost op het nieuwe jaar en elkaar vooral een gezond 2018 toegewenst. Tijdens deze bijeenkomst hebben wij als bestuur de hele middag bij Bert aan de tafel gezeten en genoten wij van een pilsje, hapje en de verhalen. Onbegrijpelijk, niet te bevatten, er zijn geen woorden voor. Bert mocht slechts 74 jaar oud worden.

Voorafgaand aan het begin van de competitie op woensdag heb ik met veel moeite de aanwezige leden geïnformeerd. Wij waren er allemaal kapot en waren verslagen van. Het bestuur heeft besloten deze week geen competitie te spelen.

Bert
Bert was vanaf september 2009 lid van onze vereniging en sinds 2011 beklede hij in het bestuur de functie van penningmeester. Die functie vervulde hij met zorg en kreeg tijdens de jaarlijkse controle van de boeken dan ook daarvoor de complimenten. Bert was niet de man van veel woorden en hij vond het wel prettig dat Dirk Sijtsma hem terzijde stond tijdens de jaarlijkse ledenvergadering.
Persoonlijk hebben wij Bert leren kennen als iemand die graag zijn partijtje speelde maar er wel eens mee zat dat zijn moyenne niet omhoog ging. Dat vond hij jammer. En als een ander met een moyenne van boven de 40 klaagde over dat er geen vooruitgang in zat, plaatste Bert de droge opmerking dat hij er voor tekende om zo te spelen. Bert bleef opgewekt en had altijd wel een opmerking waarom het zo liep zoals het was gegaan.
Bert was ook de man van het voetballen, fervent Feyenoord supporter, tijdens de soms heftige discussies in het kantoortje van de biljartzaal stond hij zijn mannetje en droeg Bert duidelijk zijn steentje bij.
In het bestuur hebben wij Bert leren kennen als iemand die zijn zaakje goed op orde had, een bijdrage leverde aan de vergaderingen en altijd bereid was om naast zijn functie allerlei hand en spandiensten te verrichten. Als vereniging en bestuur kun je niet zonder deze mensen. Wij zijn Bert daarom ook veel dank verschuldigd voor zijn bijdrage aan de biljartclub.

Bert wij zullen je missen.

Ton en Roelof

Nieuwjaarsbijeenkomst

Vandaag vond de jaarlijkse nieuwjaarsbijeenkomst plaats in de kantine van de Wisent. Voor allen die niet aanwezig konden zijn, hieronder de nieuwjaarstoespraak van onze voorzitter.
Nieuwjaars toespraak 2018

 

Voor de meesten van ons is de vakantieperiode weer voorbij, een nieuw seizoen ligt voor ons. We kijken vooruit, maar hebben nu wat zaken te melden.
Maandag 18 september zijn de nieuwe lakens gespannen, dus er kan weer volop gebiljart worden. De firma die de lakens heeft vervangen gaf aan dat hij bijna nergens zulke vieze lakens en banden aantreft dan in Dronten. Wij hebben gevraagd wat hier de oorzaak van kan zijn. Hij gaf een paar mogelijkheden, te weten: Krijten boven het biljart, langs het biljart lopen en de banden vast houden, vette handen. De leverancier gaf als tip om de handen voor het biljarten te wassen. En natuurlijk niet te vergeten, stofzuigen. Wij kunnen het van onze kant niet vaak genoeg benadrukken om regelmatig te stofzuigen, zeker een keer per dag. Ja en dan dient zich de vraag op wie moet dat doen? U mag dat met beleid en gebruikmaking van de stofzuiger die daar speciaal voor staat uitvoeren. Wel met beleid schrijf ik, dus rustig over het laken, niet even snel, haal voor haal, het gemakkelijkst is het om van de lange band naar de lange band te trekken. Wat al jaren geld binnen onze club is het spelen zonder horloges, ik wil daar de aandacht nog even op vestigen, en we mogen elkaar er op aan spreken of attenderen.
De afgelopen periode is gekenmerkt door het overlijden van een 4 tal leden, Wilma, Ben, Henk en Paul.
Wij gaan en moeten verder maar het is goed er toch even bij stil te staan, het is de realiteit van de dag. Zoals u al heeft kunnen lezen hebben er een aantal leden om gezondheidsredenen afgezegd voor de competitie.
Ons ledenaantal blijft gelukkig stabiel, wij mogen wederom een aantal nieuwe leden welkom heten en in de komende periode verwachten wij nog wat aanmeldingen.
De competitie is weer gestart, het was voor de wedstrijdleider even puzzelen en met de medewerking van een aantal bereidwillige leden die op de woensdag en de donderdag spelen is het toch weer gelukt om beide dagen een volwaardige bezetting en programma te hebben.
Dan het vrij spelen, graag vragen wij u aandacht om gebruik te maken van de klok, ook als u met z’n tweeën aan het spelen bent en er verder niemand in de zaal aanwezig is. Na u kunnen er meerdere biljarters komen die ook graag hun balletje willen stoten en natuurlijk even afschrijven op de lijst op het bord. Dank voor uw medewerking.
Uitwisselingen:
In de komende periode zijn er weer uitwisselingen met Giethoorn, Lelystad en de Trim Inn uit Dronten. Via de website wordt u op de hoogte gehouden, lees regelmatig het nieuws.
Tot slot wens ik u allen een prettig biljartseizoen en een mooi en spannende competitie.

Ton Dillerop